Міська влада вирішила питання з приміщенням для реабілітаційного центру «Прометей»

01.09.2017 10:45

Громадська організація «Прометей» займається соціальною, психологічною та фізичною реабілітацією дітей з особливими потребами.

На базі організації був створений реабілітаційний центр тривалого перебування, в якому на сьогодні займаються близько 90 дітей з аутизмом, синдромом Дауна, ДЦП та ЗПР. Довгий час центр працював в орендованому приміщенні, однак, через розбіжності з власниками, вони позбулися цієї будівлі.

Міська влада взяла активну участь у вирішення цієї проблеми. У короткі терміни було прийнято рішення надати для потреб «Прометея» два блоки в ЗНВК № 102 «Молодь».

31 серпня відбулась виїзна нарада в навчальному закладі, в ході якої заступник міського голови Анатолій Пустоваров спільно з директором центру «Прометей» Анжелікою Псарьовою оглянули кабінети, де вже незабаром діти з особливими потребами продовжать отримувати такі необхідні їм послуги.

- Ми дізналися про ту ситуацію, в якій опинилися діти з особливими потребами. Питання соціальної, психологічної та фізичної реабілітації - пріоритетні для Запоріжжя. У нас активно впроваджується і розвивається інклюзивна освіта. Було проведено нараду з представниками департаменту освіти, на якому обговорювалося, які з вільних приміщень в загальноосвітніх закладах ми змогли б запропонувати для потреб центру. Було запропоновано виділити два блоки в ЗНВК «Молодь», який знаходиться в Хортицькому районі. Загальна допомога приміщення - 500 кв. м. Це просторі блоки з кабінетами, санвузлом, в яких центр вже найближчим часом зможе продовжити свою роботу. Варто відзначити, що приміщення надано на безоплатній основі, громадська організація буде оплачувати тільки комунальні послуги, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Як розповіла директор реабілітаційного центру «Прометей», вони навіть не розраховували, що надане приміщення виявиться настільки великим. Тепер центр зможе не тільки надавати свої послуги більшій кількості дітей, але і розширити перелік самих послуг. Зокрема, як зазначила Анжеліка Псарьова, діти обідали за тими ж столами, за якими грали. Завдяки підтримці міської влади «Прометей» отримав можливість обладнати для своїх вихованців повноцінну їдальню, а також спальну зону. Це дозволить надавати більш якісні реабілітаційні послуги вихованцям центру.