У пришкільних таборах дозвілля дітей спрямовано на розвиток та творчість

11.06.2019 16:15

Протягом червня у Запоріжжі працює 30 пришкільних таборів денного перебування, у яких виховуються майже 2000 дітей. Для організації змістовного дозвілля пришкільні табори співпрацюють із закладами позашкільної освіти.

Будинок дитячої та юнацької творчості Заводського району щодня організовує різноманітні цікаві заходи для вихованців пришкільних таборів «Веселка» та «Барвінок». Тут діти мають можливість займатися із педагогами у хореографічному, музичному, театральному гуртках, а також гуртках англійської мови та декоративно-прикладного мистецтва. Сьогодні для дітей була організована цікава розважально-ігрова програма та майстер-класи із декоративно-прикладного мистецтва.

- Основне завдання кожного пришкільного табору – забезпечити не лише змістовне дозвілля та режим дня, але і сприяти подальшому формуванню тих компетентностей, які діти набувають у школах. Тому наші пришкільні табори співпрацюють із закладами позашкільної освіти. Табори, які знаходяться у межах пішої доступності - приводять дітей на заняття. Якщо табір знаходиться далеко, то педагоги будинків творчості виїжджають і працюють на базі табору, - відзначила заступник директора департаменту - начальник управління з питань розвитку освіти департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Наталія Вітковська.

Сьогодні заняття для 60 вихованців табору «Веселка», що працює на базі школи № 33, були спрямовані на отримання додаткових знань щодо культури, традицій та звичаїв українського народу, а також формування вміння працювати у колективі, відстоювати свою точку зору та ознайомлення з різними техніками декоративно-прикладного мистецтва.