В Олександрівському районі Запоріжжя ведеться ремонт тротуарів та внутрішньоквартальних доріг

12.06.2019 14:07

У цьому році в Олександрівському районі Запоріжжя буде відремонтовано понад 8,5 тис кв. метрів внутрішньоквартальних доріг і 2 тис кв. метрів тротуарів.

Сьогодні фахівці підрядних організацій ведуть ремонт дорожнього покриття у дворі будинку за адресою вул. Олександрівська, 51 і ремонт тротуару на перетині проспекту Соборного та вулиці Академіка Чабаненка. Ці роботи є частиною першого етапу. Хід їх виконання проконтролював заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Олександр Наріженко. Він зазначив, що ремонт доріг і тротуарів у районі проводиться комплексно, згідно з запланованим графіком.

- У цьому році двома траншами було виділено фінансування з міського бюджету на ремонт внутрішньоквартальних доріг. Розмір першого траншу - 3 млн грн. Було проведено тендер. Зараз виконано підготовчі роботи на площі 4 тис. 700 кв. м. за адресами: пр. Соборний, 100, вул. Олександрівська, 51, 87, 89, 89а. Підрядники фрезою вирізали пошкоджені ділянки, і тепер будуть виконувати роботи з укладання асфальтного покриття. Також на ремонт внутрішньоквартальних доріг вже виділено другий транш - 2,5 млн грн. На цю суму площа ремонту складе 3900 кв. м. Вже оголошена тендерна процедура, я думаю, в липні ми почнемо роботи, - розповів Олександр Наріженко.

На ремонт тротуарів в цьому році з міського бюджету також були виділені кошти двома траншами. Перший - в розмірі 2 млн грн. На ці кошти буде відремонтовано близько 1200 кв. м. тротуарного покриття в Олександрівському районі. Роботи виконує КП «ЕЛУАШ» на вулицях Академіка Чабаненка, Олександрівській, Дніпровській, Троїцькій, Івана Франка, Шкільній. Також вже виділено другий транш - 1 млн грн. За словами Олександра Наріженка, найближчим часом буде оголошена тендерна процедура. Після визначення переможця тендера, розпочнеться другий етап робіт по ремонту тротуарів в Олександрівському районі.