У Запоріжжі діти-сироти отримали пам’ятні годинники від міської влади

12.06.2019 15:00

У Запоріжжі склалася добра традиція - протягом ось вже 23 років у виконкомі міської ради вітають дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з отриманням паспорта громадянина України. Сьогодні, 12 червня, привітання та подарунки отримали 69 юних запоріжців.

Урочистий захід відбувся у виконкомі Запорізької міської ради. Хлопці та дівчата прийшли на свято разом зі своїми опікунами та прийомними батьками.

З отриманням першого важливого документа в житті - паспорта громадянина України, підлітків-сиріт привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Будь-яка громада є спроможною, коли вона піклується про своїх представників, особливо про тих, хто потребує посиленої уваги. Сьогодні у залі виконкому ми вітаємо наших нових повноправних громадян з числа дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування, які отримали паспорти, а з ними важливі права та не менш важливі обов’язки. Ми подарували їм дуже символічний подарунок - годинники з написом «Хай щастить», щоб час їм сприяв та допомагав у будь-яких починаннях, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови підкреслив, що у місті працює багато програм, покликаних підтримати дану категорію дітей. Виділяються квартири, функціонує центр «Затишна домівка» для тих, кому виповнилося 18 років. Необхідну підтримку отримують також першокласники та випускники.

Годинники отримали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, яким виповнилося 14 та 16 років. Загалом цього року такі пам’ятні подарунки отримають 204 дитини.

На завершення заходу гостей свята привітала учасниця проекту «Голос країни», запорізька співачка Ніка Тупілко.