У запорізькому аеропорту будують термінал та продовжують оновлювати обладнання

13.06.2019 14:40

Продовження будівництва сучасного пасажирського терміналу, плани встановлення нового світлосигнального обладнання, початок роботи радіотехнічного обладнання. Ці питання обговорювались під час виїзної наради, яку сьогодні провів міський голова Володимир Буряк на території Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». У ній взяли участь підрядники, представники аеропорту, депутат міської ради Ігор Чумаченко, який очолює земельну комісію.

Продовжується будівництво нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Його планується завершити наприкінці поточного року. Підрядники доповіли, що роботи йдуть відповідно з графіком.

- Підрядник виконує взяті на себе зобов’язання. Сама будівля терміналу фактично закінчена. Йдуть внутрішні роботи. Це вентиляція, встановлення обладнання. Повинно ще прокласти кілометри кабелів, для того щоб обладнання, яке тут буде знаходитися, працювало без збоїв. Щодо комплексу допоміжних споруд, то будівельні роботи також на завершальному етапі, перейшли до встановлення та налагодження обладнання, - зазначив Володимир Буряк.

На будівництві щоденно працює 156 робітників. Роботи виконуються як на самому терміналі, так і допоміжних спорудах, прилеглій території. Зокрема термінал вже обладнаний всіма ліфтами. Всього їх встановлено 9. Йдуть внутрішні та оздоблювальні роботи. Зокрема у багажному відділенні. На прилеглій території практично завершили готувати основу під дорожнє покриття. На трансформаторній підстанції готуються до пусконалагоджувальних робіт обладнання та мереж.

Однак це лише частина реалізації міської програми розвитку запорізького аеропорту. Триває оновлення обладнання, опрацьовуються питання будівництва нової злітно-посадкової смуги, максимальне використання можливостей нового терміналу, після введення його в експлуатацію.

Зокрема на одному з «курсів» аеропорту вже встановили сучасне радіотехнічне обладнання, придбане нещодавно. Воно вже розпочало працювати та отримало високу оцінку авіакомпаній. На черзі встановлення світлосигнального обладнання, тендер на закупівлю якого вже відбувся. Аеропорт розраховує вже цього року отримати його та встановити. Однак для цього необхідно вирішити питання з землевідведенням для його встановлення.

- Дав сьогодні доручення Ігорю Чумаченко, який очолює профільну земельну комісію, взяти вирішення проблеми щодо землевідведення на особистий контроль. Зокрема необхідно врегулювати питання з Держгеокадастром, - наголосив Володимир Буряк.

Голова земельної комісії Ігор Чумаченко запевнив, що питання буде вирішене у максимально стислі терміни. Якщо це та ряд інших питань будуть вчасно врегульовані, то нове світлосигнальне обладнання запорізького аеропорту можуть встановити вже цього року.

Володимир Буряк прокоментував результати наради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»