КП «Титан» проводить акцію «Парк без амброзії»

13.06.2019 15:46

З 6 міських парків, які знаходяться на балансі КП «Титан», першими в акції «Парк без амброзії» беруть участь парк Перемоги і парк Вознесенівський. Сьогодні працівники підприємства, спільно з тимчасово безробітними запорожцями, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, механічним способом видаляли амброзію у Вознесенівському парку.

До робіт по механічному видаленню карантинних рослин КП «Титан» залучає тимчасово-безробітних громадян, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Сьогодні в Вознесенівському парку працювало 9 осіб. За словами директора КП «Титан» Лариси Іщенко, договір з центром зайнятості на сезонні роботи укладено з квітня по жовтень, роботою підприємство може забезпечити близько 60 осіб, але через низьку оплату праці, за направленням з центру зайнятості приходять не більше 10 осіб. Щоб видалити амброзію механічним способом відразу в усіх парках - не вистачає «робочих рук».

- В парку Вознесенівський, починаючи з квітня, робота щодо виривання амброзії з корінням проводиться вже вп'яте. Але через рясні дощі трава все одно з'являється знову. Після того, як ми механічним способом видалимо амброзію, буде проведений покіс трави, - каже Лариса Іщенко.

Боротьба з карантинними рослинами в Запоріжжі - на контролі у радника міського голови Валерія Еделєва. Сьогодні він проінспектував стан зеленої зони парку Вознесенівський. За його словами, видалення амброзії механічним способом в Запоріжжі застосовується активно, нарівні з іншими методами. Але все ж допомога громадських організацій у вирішенні цього питання, стане в нагоді. З проблемних питань в боротьбі з амброзією, Валерій Еделєв зазначив неможливість обробки територій, які не належать місту.

- Практично перестали працювати державні структури в цьому напрямку. У нас сьогодні землі лісгоспу не обробляються і прилеглі території Запорізького району. У нас в Хортицькому районі великі території, які не належать місту. Залишилося не вирішеним питання на безгоспних територіях або територіях юридичних осіб, які забрали землю під будівництво і вже протягом багатьох років не проводять роботи. На Набережній - купа юридичних осіб, які парканом обнесли свою територію, не проводять на ній жодних робіт і вона повністю заросла карантинною травою. На звернення інспекції з благоустрою - власники не реагують. А ось всі великі промисові підприємства, які підписали меморандум, в боротьбі з карантинними рослинами нам допомагають, - розповів Валерій Еделєв.