У програмі «Черговий по місту» обговорювали справи міської влади Запоріжжя, що заплановані на літній період

14.06.2019 14:00

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 13 червня гість студії, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців, які вони задавали і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

За традицією цієї програми, «черговий по місту» розповів про важливі події, що відбуваються у Запоріжжі. Він відзначив, що у Запоріжжі ситуація стабільна. Відбуваються випускні у загальноосвітніх, музичних та школах мистецтв, відкрито пришкільні табори.

- Цей рік знаковий для нашої громади, кожна школа мистецтв отримала значну підтримку. Ми придбали нові музичні інструменти, меблі, проводили ремонти. Взагалі, по місту по важливим соціальним об’єктам ремонти почались масштабно. Управління соцзахисту ми приводимо до ладу. Зараз у Заводському та Хортицькому відділеннях завершуються ремонти, Вознесенівське – на черзі. По школам розпочаті ремонти. На ремонтні роботи по системі освіти направлено майже 40 млн грн. Сума здається значною, однак у нас у системі освіти 250 будівель. Підтримуємо і готуємось до нової української школи. Перші класи отримають дидактичні матеріали, комп’ютери, кожна школа отримає по комплекту меблів. Ми розпочали програму, якої раніше взагалі не було, - це ремонт класів. 40 класів ми відремонтуємо для першокласників, - розповів Анатолій Пустоваров.

Також він відзначив, що ремонти ведуться в усіх міських палацах культури.

- Почалась програма, яка розрахована на 3 роки, з благоустрою палаців культури. До палаців культури ходять 8 тис дітей. У ПК "Титан" – замінюємо вікна, ремонтуємо дах, підвал, завершується проектування по ПК «Орбіта». Відремонтували залу у ПК «Хортицький», на черзі – благоустрій прилеглої території та ремонт фасаду. У нас всі палаци культури знаходяться у ремонті, - зауважив Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови зупинився на темі боротьби з амброзією і нагадав глядачам телефон «гарячої лінії» 233-98-33, за яким запоріжці можуть повідомляти про місця, де росте амброзія.

Також заступник міського голови відповів на чимало актуальних для міста питань від глядачів програми «Черговий по місту». Запоріжці цікавились ремонтом спортивних майданчиків, зупинкових комплексів, доріг та тротуарів, долею МФК «Металург».

Наприкінці програми Анатолій Пустоваров нагадав, що найближчим часом на запоріжців чекає грандіозний фестиваль. У новому форматі відбудеться святкування Дня конституції та Дня молоді. На запоріжців чекає концерт зірок та спортивні змагання. Фестиваль відбудеться 28-29 червня на центральному пляжі.