У Запоріжжі пройде благодійний фестиваль для дітей-сиріт «МАМА + Я»

31.08.2017 17:25

Сьогодні, 31 серпня, відбулася прес-конференція, присвячена проведенню в нашому місті благодійного фестивалю для дітей-сиріт.

У ній взяли участь директор благодійного фонду «МАМА + Я» (м Дніпро) Наталія Сивак, начальник управління по роботі з молоддю та сім'єю департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Олексій Савицький, начальник служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша, представники запорізьких підприємств, які виступили меценатами цього фестивалю.

Директор благодійного фонду «МАМА + Я» Наталія Сивак розповіла, що цей фестиваль - єдиний проект і свято в Україні для дітей-сиріт, що має такий масштаб. Його учасники - це діти з притулків, дитячих будинків, інтернатів, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Протягом останніх 10 років фестиваль «МАМА + Я» успішно проходив у Дніпрі. І ось тепер команда організаторів вирішила розширити територіальне охоплення сиріт та залучити дітей з сусіднього регіону. Наталія Сивак із задоволенням відзначила, що запорізька влада охоче підхопила ініціативу дніпровців.

- Місто Запоріжжя відгукнулося на заклик провести фестиваль для дітей-сиріт, тому що наше спільне завдання - підтримати сиріт, дати їм можливість проявити себе у творчості, спілкуватися із зовнішнім світом, зрозуміти, що вони не відділені від соціуму, а отримують підтримку і любов оточуючих , - сказав начальник управління по роботі з молоддю та сім'єю департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Олексій Савицький.

Начальник служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша розповіла, що про своє бажання взяти участь у фестивалі заявили багато запорізьких установ, де виховуються діти-сироти, а також прийомні батьки, опікуни та їхні вихованці. Хорошим стимулом є виступ на великій сцені, можливість показати свої таланти і вміння, а також перспектива отримати призи та цінні подарунки, які обов'язково будуть.

У свою чергу представники промисловості та бізнесу заявили про готовність стати меценатами фестивалю. Міська влада Запоріжжя надасть фестивалю організаційну підтримку з транспортом, місцем проведення та ін.

Фестиваль «МАМА + Я» пройде 25 вересня 2017 року у Запоріжжі на території центрального парку культури і відпочинку «Дубовий гай».