У Заводському районі «кипить» ремонт доріг

18.06.2019 13:30

Працівники КП «ЕЛУАШ» знімають старий асфальт і укладають нове дорожнє покриття вздовж вулиці Історичної, що у Заводському районі міста. Це середній ремонт ділянки площею до 1000 кв. м.

Даний відрізок був проблемним. До роботи комунальники узялися наприкінці минулого тижня. Діють за алгоритмом: вирізають фрезою старий шар асфальту товщиною 6 см. Яму, яка виникла, максимальну знепилюють щоб не було проміжного шару, далі обробляють бітумною емульсією і вкладають нове покриття.

- Це асфальт марки Б-2, придатний для доріг загального користування. Впливають погодні умови - зараз спекотно і температура асфальту при вивантаженні сягає 160 градусів. Аби нове покриття швидше охололо, поливатимемо його водою. А щоб надалі не просідало – зайвий раз прокатаємо, - зазначив виконроб КП «ЕЛУАШ» Єгор Шот.

На період проведення ремонту громадський муніципальний транспорт пустили в об’їзд. Організували рух сусідніми вулицями. Передбачається й гарантія на цей вид робіт – 5 років.

Здійснити ямкові та середні ремонти у Заводській райадміністрації запланували ще торік. Виокремили найбільш проблемні відрізки шляхів – аварійні, не придатні для пересування транспорту. Оголосили тендер і визначилися із переможцем. Вже встигли виконати 800 кв. м ямкових ремонтів.  Тепер узялися за середні.

- Маємо в межах району 6 000 кв. м доріг, які треба полагодити у першу чергу. Охопили одразу 6 магістральних вулиць. Вже привели до ладу дорогу вздовж Перспективної. Попереду – Морфлотська, Тенісна, Футбольна, На це у міському бюджету передбачили близько 4,5 млн. грн., - додав заступник голови Заводської райадміністрації Юрій Кулак.