У Запоріжжі активно ведуться роботи зі знищення амброзії

19.06.2019 17:19

Сьогодні в Олександрівському районі Запоріжжя працівники підрядної організації знищують амброзію хімічним способом. Роботи будуть виконані на площі 11,5 тис. кв.м.

Хід виконання робіт проконтролював заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Олександр Наріженко. Він зазначив, що завдяки міській владі протягом останніх років в Запоріжжі розроблено ефективний механізм боротьби з амброзією. Він полягає в тому, що використовується три способи: механічний покіс, хімічна обробка та фітоценотичний метод.

- Зараз підрядник обробляє хімічним способом ділянки, уражені амброзією. На ці цілі Олександрівському району з міського бюджету виділено 99 тис грн. Ми уклали договір на обробку 11,5 тис кв. м осередків амброзії. Підрядник використовує заздалегідь узгоджений препарат, він сертифікований і є біологічною субстанцією, абсолютно нешкідливий і дуже ефективний. Повторної обробки ці ділянки не потребуютть. Ми спостерігаємо, що після 2-3 років обробки кількість амброзії на таких ділянках різко скоротилася. В цілому в районі ми зафіксували 2,5 гектари осередків амброзії, - сказав Олександр Наріженко.

Після обробки хімічним способом амброзія, її коренева система і насіння гинуть протягом доби, а через 15 хвилин можна спостерігати, як рослина в'яне. Препарат є біологічним і діє тільки на амброзію. Сьогодні в Олександрівському районі роботи ведуться на території залізничних відкосів, скверів, зеленої зони біля Дніпра. Олександр Наріженко нагадав, що жителі району можуть повідомити про осередки розповсюдження амброзії за телефоном «гарячої лінії»: 233-98-33.