Мешканці багатоповерхівок будуть встановлювати теплові лічильники на місці вкрадених за свій рахунок

19.06.2019 17:35

У будинку по вул. Козача, 7а знову з'явився прилад обліку теплової енергії. Його встановили працівники концерну «Міські теплові мережі» за кошти міського бюджету замість вкраденого раніше. Представники концерну кажуть - це один з останніх лічильників, який встановлюється мешканцям за рахунок міського бюджету. Надалі всі вкрадені і зіпсовані прилади обліку мешканці повинні будуть міняти за свій рахунок.

Прилад обліку теплової енергії в підвалі будинку 7а по вул. Козачій був вкрадений ще в вересні минулого року. В опалювальний сезон мешканцям доводилося платити за опалення за середнім тарифом, що було значно дорожче, ніж могло б бути з лічильником.

Заміна приладу відбулася за кошти міського бюджету. Сьогодні, після проведення тендеру та процедури закупівлі, працівники концерну «МТМ» встановили новий прилад обліку. Він сучасний і дозволяє знімати показники на відстані – за допомогою радіозв'язку та планшета.

Однак представники концерну звертають увагу мешканців багатоповерхівок - відповідно до закону, незабаром їм доведеться міняти вкрадені або зіпсовані лічильники за свій рахунок, бо відповідальність за прилади обліку лежить повністю на власниках житла.

- Це вже останні прилади в цьому році, які оплатив міський бюджет. У Запоріжжі залишається тільки 195 будинків, які за станом на 27 травня не обладнані приладами комерційного обліку тепла. У той час як лічильниками вже обладнано 3576 запорізьких будинків, - розповів начальник служби технічного обслуговування приладів обліку концерну «Міські теплові мережі» Ілля Рябець.

Щоб запобігти крадіжці лічильників надалі мешканці багатоповерхівки повинні забезпечити антивандальні заходи. Так, мешканці будинку 7а по ул.Козачій вже встановили антивандальні замки, залізні двері в підвал, зміцнили стіни.

- Ми з мешканцями вирішили зібрати гроші, купили спеціальні замки антивандальні, що неможливо поламати, встановили їх на під'їздах, на вході в підвал, заварили намертво монтажні люки. Тому вхід в будинок зараз неможливий ніяк, окрім як з ключем, який знаходиться в аварійній, у слюсарів і у нас, - розповів мешканець будинку 7а по вул. Козачій Руслан Євстратьєв.

До кінця серпня працівники концерну «МТМ» планують завершити встановлення лічильників, придбаних за кошти бюджету міста.