Представники бізнесу обговорювали особливості трудових відносин з неповнолітніми

01.09.2017 12:20

30 серпня 2017 року в залі районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району відбувся семінар на тему «Актуальні питання правовідносин з неповнолітніми на підприємстві».

Організаторами семінару виступили служба (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради та головне управління Держпраці у Запорізькій області. Семінар проходив за участю представників малого та середнього бізнесу міста та мав на меті обговорення особливостей трудових відносин з неповнолітніми дітьми.

В рамках семінару начальник служби (управління) у справах дітей Наталія Сиворакша розповіла про особливості законодавства при працевлаштуванні неповнолітніх дітей, зокрема про обов’язкове офіційне працевлаштування, наявність згоди батьків та заборону використання праці дітей на важких роботах.

Спеціалісти головного управління Держпраці у Запорізькій області доповіли про особливості трудових відносин з неповнолітніми, права та гарантії неповнолітніх при працевлаштуванні, необхідність проведення медичних оглядів працівників. Зокрема начальник відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Олена Бенько наголосила про відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю відповідно до Кодексу законів про працю України. Також вона розповіла, що на сьогодні в Запоріжжі впродовж року було проведено близько 700 перевірок умов працевлаштування неповнолітніх на підприємствах, з яких одне підприємство мало порушення.