Парк Гагаріна продовжує змінюватися – попереду 3 черга реконструкції

19.06.2019 13:37

Парк Гагаріна, який розташований у Комунарському районі, продовжує змінюватися. Перша та друга черги реконструкції практично завершені. Це стосується облаштування не лише частини пішохідної алеї, а й будівництва сучасного дитячого майданчика. Міський голова Володимир Буряк сьогодні перевірив, як просуваються роботи. На черзі третя черга реконструкції, яка має розпочатися у поточному році.

Міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду в парку Гагаріна для того, щоб проконтролювати хід реконструкції, перевірити виконання доручень профільними службами. У ній взяли участь підрядники, представники КП «Управління капітального будівництва», депутат міської ради Ігор Чумаченко, який обраний у Комунарському районі.

Парк Гагаріна багато років залишається однією з улюблених зон відпочинку запоріжців. Його щоденно відвідують багато людей. Тут постійно проводяться святкові заходи. Однак парк було облаштовано у 70-ті роки минулого століття та потребував реконструкції. Досить довго справа до цього не доходила. Ситуація почала змінюватися у 2016 році, коли було прийняте рішення про початок реконструкції.

- Роботи йдуть за планом. У липні плануємо завершити у повному обсязі 1 та 2 чергу реконструкції, з урахуванням додаткових робіт. Сьогодні підрядник взяв на себе зобов’язання, що роботи будуть виконані вчасно. Впевнений, що запоріжці будуть задоволені результатами цієї реконструкції, - зазначив Володимир Буряк.

Роботи з самого початку були розбиті на кілька етапів, з урахуванням наявності бюджетних коштів. Зараз завершуються перша та друга черги реконструкції. Укладено майже 15 тисяч квадратних метрів тротуарної плитки. Встановлено близько 4 тисяч погонних метрів бордюрів. Оновлюється зовнішнє освітлення на реконструйованій ділянці. Зокрема встановлено 35 опор, встановлено та замінено 83 світильники. Виконано озеленення 2300 квадратних метрів паркової зони.

Зараз завершуються роботи на дитячому майданчику, зокрема облаштування травмобезпечного покриття, встановлення ігрових конструкцій. Серед додаткових робіт – реконструкція опор освітлення, улаштування травмобезпечного покриття на пагорбах.

У планах – 3 черга реконструкції, яка охопить наступну ділянку парку Гагаріна. Планується, що роботи розпочнуться цього року. Також буде розглядатися можливість благоустрою території перед входом у парк Гагаріна. Однак все буде залежати від можливостей бюджету міста.

- На сьогодні готова проектна документація третьої черги реконструкції. Також на минулій виїзній нараді було доручення внести пропозиції щодо благоустрою території на вході до парку Гагаріна. Щоб у результаті отримати єдиний комплекс благоустрою, починаючи від входу в парк. Тепер поставлене завдання – опрацювати, скільки це буде коштувати в сьогоднішніх цінах, - сказав Володимир Буряк.

Депутат міської ради Ігор Чумаченко наголосив, що Комунарському району потрібні сучасні зони відпочинку. Однією з них має стати парк Гагаріна.

- До мене, як до члена команди Володимира Буряка, депутата міської ради, під час особистих прийомів зверталися запоріжці з питань благоустрою парку Гагаріна. Сьогодні ми пересвідчилися, яку увагу цьому приділяє міський голова. Для мене позитивні зміни, які зараз відбуваються у парку, є прикладом того, як змінюється все наше місто, - заявив Ігор Чумаченко.