Володимир Буряк зустрівся з представниками Посольства Японії

19.06.2019 16:29

У міськвиконкомі відбувся офіційний прийом делегації Посольства Японії в Україні. Міський голова Володимир Буряк проінформував заступника Посла Японії в Україні пана Кадзуя Оцука про ситуацію в Запоріжжі, проєкти, які реалізуються в місті, стан розвитку запорізької промисловості.

У Запоріжжі з візитом перебуває делегація Посольства Японії в Україні. Мета поїздки – познайомитися з Запоріжжям, економікою міста, вивчити перспективи роботи японського бізнесу у нашому регіоні. У рамках цієї поїздки відбулася зустріч з міським головою Володимиром Буряком.

Міський голова проінформував японських гостей про економічний потенціал Запоріжжя, найбільші запорізькі підприємства, внесок нашого міста в українську економіку, можливості міського бюджету. Окремо Володимир Буряк зупинився на реалізації міських програм. Серед них будівництво нового пасажирського терміналу аеропорту, програма «Безпечне місто», оновлення комунального громадського транспорту, програму «Запорізький трамвай», співробітництво з міжнародними фінансовими інститутами.

Заступник Посла Японії в Україні пан Кадзуя Оцука подякував міському голові за надану детальну інформацію про місто, відзначив, що це його перше відрядження за межі Києва. За словами заступника Посла, Японія надає всебічну підтримку Україні, зацікавлена у роботі японського бізнесу на українському ринку. Його також зацікавило, чи готове Запоріжжя до економічного співробітництва з іншими країнами, інвесторами.

- Японія надавала та надає допомогу Україні. Це стосується і регіонів, на які негативно впливає існуючий у країні конфлікт. Серед них і Запорізька область. У той же час, для того, щоб японський бізнес більш активно цікавився проєктами в Україні, необхідно створити сприятливі інвестиційні умови, - сказав Кадзуя Оцука.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що у Запоріжжі зацікавлені у впровадженні спільних проектів з іншими країнами. Це стосується як місцевої влади, так і бізнесу. При цьому найбільш ефективним може бути співробітництво саме на регіональному рівні.

- Якщо у японської сторони є бажання реалізувати у Запоріжжі той чи інший проект, то ми готові створити для цього всі необхідні умови, в рамках діючого законодавства, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч не обмежиться звичайною розмовою і вже у найближчому майбутньому дасть конкретні результати у впровадженні реальних проєктів.