На вулиці Шкільній завершують будівництво нової дороги

20.06.2019 13:50

Триває реконструкція дороги на вулиці Шкільній, на ділянці від вулиці Фортечної до вулиці Першої ливарної. Роботи стартували в минулому році. З самого початку реалізація проекту була запланована на 2018-2019 роки. Тепер реконструкція наближається до завершення. Тут фактично будують нову дорогу, якої практично не було. Виконують благоустрій прилеглої території. В результаті запоріжці отримають сучасну дорогу, тротуар, облаштовану зелену зону.

Міський голова Володимир Буряк сьогодні проконтролював виконання робіт. У виїзній нараді взяли участь представники підрядної організації, депутат обласної ради Віктор Бусько, депутат міської ради Ігор Чумаченко. Голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий, підрядники прозвітували про хід реконструкції.

- Роботи з самого початку були розбиті на дві частини. Перша частина це тротуар, облаштування паркувальних кишень, зупинки і так далі. Другий етап - укладання асфальту. Було прийнято рішення асфальтування виконувати в цьому році, а не в кінці минулого року, щоб не порушувати технологію. Сьогодні можна сказати, що реконструкція завершується. Через місяць підрядник обіцяє закінчити всі роботи, - сказав Володимир Буряк.

На дорозі завершують укладати перший шар асфальту. Після цього перейдуть до другого шару. Підрядники повідомили, що асфальтування планують завершити протягом декількох днів. Після цього почнуть наносити розмітку, встановлювати дорожні знаки. Також необхідно завершити благоустрій зеленої зони, реконструкцію зовнішнього освітлення, облаштування велодоріжки.

- У планах друга черга робіт, від вулиці Першої ливарної з виходом на Набережну магістраль. Однак тут все буде залежати від наявності фінансування. В ході сьогоднішньої наради доручив голові земельної комісії Ігорю Чумаченку перевірити готовність документації по цьому об'єкту, в першу чергу, пов'язаної із землевідведенням під проведення робіт. Це необхідно для того, щоб після виділення коштів ми змогли оперативно пройти всі узгодження і почати реконструкцію, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що в останні роки в Запоріжжі виконують великі обсяги ремонтів доріг. Це стосується як основних магістралей, так і приватного сектора, внутрішньокварталки. При цьому місто не отримує ні копійки державної субвенції з обласного дорожнього фонду. Кошти розподіляються на інші об'єкти. Це питання Володимир Буряк обговорив сьогодні з депутатом обласної ради Віктором Бусько.

- Доручив Віктору Буську, як депутату, який представляє місто Запоріжжя, підняти питання справедливого розподілу коштів на ремонт доріг. Я не проти того, що дороги необхідно ремонтувати і в районах області, але при цьому не можна забувати і про інтереси Запоріжжя, адже наше місто є донором бюджету. При цьому в разі виділення коштів місту ми могли б їх спрямувати на конкретні об'єкти, наприклад, на другу чергу реконструкції на вулиці Шкільній, - заявив Володимир Буряк.