Водії зможуть бачити ситуацію на запорізьких дорогах в режимі онлайн

20.06.2019 16:07

З наступного тижня в Запоріжжі запрацює новий електронний сервіс для водіїв. З його допомогою можна побачити реальну ситуацію на дорогах в режимі онлайн. Вся інформація буде відображатися в Google-картах і синхронізуватися з автомобільними навігаторами. Напередодні запуску програми в роботу розробники зустрілися з представниками комунальних підприємств міста для обговорення деталей.

За допомогою електронної системи Waze мешканці Запоріжжя будуть в курсі ситуації на автомобільних дорогах міста. Система відобразить на картах, де ведуться ремонтні роботи, відбулося ДТП або ділянку перекрито для проведення масових заходів. Крім цього, водії зможуть самостійно відзначати цікаве місце або проблему, яку побачили по дорозі, попереджаючи таким чином інших. Для цього потрібно завантажити мобільний додаток Waze.

Впровадженням електронного сервісу займалися фахівці КП «Центр диспетчеризації громадського транспорту м.Запоріжжя». Сьогодні вони провели робочу зустріч з представниками комунальних підприємств міста, щоб узгодити дії. Комунальні підприємства будуть передавати інформацію працівникам КП «Центр диспетчеризації громадського транспорту», які будуть оперативно вносити зміни в систему.

- Інтегруємо в систему міста і в Google користувальницький додаток Waze. Ця система дозволить мешканцям міста переглядати ситуацію на дорогах, бачити перекриття в режимі онлайн. Міській владі буде набагато простіше повідомляти про різні дорожні роботи. Будь-який водій, який користується навігаторами, при побудові маршруту буде бачити всі проблемні зони, - поясни представник КП «Центр диспетчеризації громадського транспорту м.Запоріжжя» Максим Кригін.

Електронний сервіс вже активно використовується в декількох великих українських містах. У Запоріжжі завершуються останні етапи технічної підготовки. За словами розробників, з найближчого понеділка перша інформація про ситуацію на дорогах вже з'явиться в онлайн-картах Google.