У Запоріжжі відкриють ще один дитячий садок

21.06.2019 14:22

За три попередні роки у Запоріжжі відновили роботу трьох дошкільних закладів, які не працювали вже багато років. Це дитячий садок №100 у Шевченківському районі, №186 у Вознесенівському районі, №144 у Комунарському районі. Зараз наближається до завершення реконструкція дитячого садка №169 у Заводському районі. Його планують відкрити восени. Дошкільний заклад розрахований на 95 місць та дозволить вирішити питання з чергою до дитсадків у Заводському районі. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як просувається реконструкція.

З 2016 року в Запоріжжя реалізується міська програма по влаштуванню дітей до дошкільних закладів, розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка. Її мета – ліквідація черги до дитячих садків. За три роки чергу вдалося скоротити в 9 разів - з 1569 до 177 осіб. Робота продовжується в 2019 році. Виконується реконструкція ще кількох дитсадків. Один з них – дошкільний заклад №169, розташований по вулиці Республіканській, 86 у Заводському районі.

Міський голова Володимир Буряк сьогодні провів виїзну нараду на цьому об’єкті. У ній взяли участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, депутат обласної ради Віктор Бусько, який обирався від Заводського району, підрядники, представники територіального відділу освіти, КП «Управління капітального будівництва». Обговорили результати реалізації міської програми зі скорочення черги до дитсадків, стан реконструкції дошкільного закладу №169.

Міському голові доповіли про виконані роботи, строки введення дитсадка в експлуатацію. Зазначили, що загальнобудівельні роботи наближаються до завершення. Їх мають закінчити у серпні. Але також потрібно оформити документацію, укомплектувати дитячий садок всім необхідним, ввести його в експлуатацію. Однак вже цього року дитсадок повинен запрацювати. За планом це має відбутися восени. Майбутні дошкільні групи вже фактично сформовано. Продовжується комплектація персоналу.

У дитячому садку №169 вже виконано ремонт фасаду та його утеплення, ремонт покрівлі, господарського блоку, встановлено вікна та двері, опалення, каналізацію, систему холодного та гарячого водопостачання, вентиляцію, облаштовано дитячі павільйони. Тривають внутрішні роботи – облаштування підлоги, оздоблення приміщень. Продовжується облаштування дитячого басейну, монтаж системи поливу. Буде встановлено і огородження навколо дитячого садка.

Міський голова наголосив, що зараз у Запоріжжі завершують реконструкцію ще двох дошкільних закладів. Будівельні роботи планується закінчити цього року.

- У 2016 році мій заступник Анатолій Пустоваров очолив реалізацію програми зі скорочення черги до дитячих садків. Результати вже є. У трьох районах черга в нас тепер відсутня. Відкриття цього дитячого садка дозволить вирішити проблему по Заводському району. Після завершення робіт ще по двом дошкільним закладам це питання планується вирішити в цілому по місту, після чого перейдемо до розвантаження діючих дошкільних груп, - заявив Володимир Буряк.

Під час наради міський голова звернув увагу, що у дошкільному закладі залишаються питання благоустрою прилеглої території, відсутній дитячий або спортивний майданчик. Володимир Буряк запропонував депутату обласної ради Віктору Буську допомогти з вирішенням цієї проблеми, залучивши кошти депутатського фонду.

- Ще одне питання, яке необхідно вирішити – благоустрій прилеглої території, будівництво спортивного майданчика на території дитсадка. Тому я попросив депутата Запорізької обласної ради Віктора Буська взяти на себе вирішення цих питань, розглянути можливість виконати благоустрій території, зокрема озеленення, побудови спортивного майданчика за кошти з його депутатського фонду, - сказав Володимир Буряк.