На особистий прийом до міського голови

01.09.2017 10:00

Міський голова Володимир Буряк регулярно проводить особисті прийоми громадян.

Запоріжці звертаються з різними питаннями: про ремонт покрівель, заміну внутрішньобудинкових інженерних мереж, капітальний ремонт будинків, налагодження роботи опалення в квартирах, ремонт доріг, тротуарів, роботу громадського транспорту. Не став винятком і черговий особистий прийом, який відбувся в четвер, 31 серпня.

Так, Валентина Крат, яка мешкає в будинку по вулиці Чумаченка, 15а, поскаржилася, що в її під'їзді заміни потребують внутрішньобудинкові інженерні мережі - гарячого і холодного водопостачання, водовідведення. При цьому найбільшою проблемою є саме каналізація. Вона постійно забивається, підвал періодично заливає нечистотами. Жінка живе на першому поверсі, тому часто відчуває неприємний запах. Стан мереж обстежують різні комісії, але ремонт так ніхто і не розпочав, всі обмежувалися лише обіцянками.

Представники комунального підприємства «Наше місто» та районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району повідомили, що капітальний ремонт мереж в цьому будинку вже включений до плану на 2018 рік. Однак з таким станом справ не погодився міський голова Володимир Буряк.

- Ми відповідаємо людям, що у них все нормально, а ремонт виконаємо в 2018 році. При цьому в підвалі вони бачать зовсім інше, починають думати, в якому саме випадку їх обманює зір. Я розумію, що капітальний ремонт мереж в цьому році виконати ми просто не встигнемо, але необхідно вирішити хоча б основну проблему. Це не така вже велика проблема - відремонтувати ділянку каналізації, щоб мешканці нормально перезимували, а підвал не заливало нечистотами, при цьому ніхто не буде страждати від постійного смороду. Це повинно бути зроблено в цьому році, а вже після цього, в 2018 році, необхідно замінити або капітально відремонтувати внутрішньобудинкові інженерні мережі, як ви і планували, - сказав Володимир Буряк.

Одним із проблемних питань житлового фонду Запоріжжя є стан покрівель багатьох житлових будинків. Один із прикладів - будинок по проспекту Соборному, 170б. На свої звернення до житлових організацій мешканці отримують відписки, в яких змінюється тільки дата початку обіцяного ремонту.

- Виходить, що для того, щоб вирішити питання ремонту покрівлі, городянам необхідно дійти безпосередньо до міського голови. Сьогодні мені кажуть, що ремонт буде виконаний найближчим часом, але чому цього не було зроблено раніше? Тому ставлю завдання - поточний ремонт аварійних ділянок покрівлі повинен бути виконаний у вересні, - зазначив Володимир Буряк.