У Запоріжжі відзначили День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

24.06.2019 11:45

Кожен п'ятий, хто загинув у Другій світовій війні - українець. Пам'ять полеглих у Запоріжжі вшанували біля меморіального комплексу «Скорботна матір», що у Дніпровському районі.

Сумну дату - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни - в Україні відзначають 22 червня. До урочистого мітингу з цієї нагоди приєдналися ветерани, діти війни, небайдужі городяни, представники силових структур та міської влади.

- Мільйони життів захисників були віддані задля Перемоги і спокою майбутніх поколінь. Дякуємо вам, дорогі ветерани, за мирне небо над нашою славною землею. Сьогодні ми вкотре наголошуємо, що наша головна мета – покласти край бойовим діям на сході країни. Схиляємо голови і висловлюємо щиру вдячність героям-переможцям - тим, хто повернувся зі страшного пекла війни, відбудував потім українські міста і Запоріжжя зокрема. Сьогодні ми дякуємо дітям війни, чиє дитинство було обпалене тими буремними роками, але завдяки яким у нашому місті тепер так багато міцних і люблячих родин, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Участь у заході взяли також голова Запорізької міської організації ветеранів Віктор Короленко, депутати міської ради Ігор Чумаченко та обласної ради Віктор Бусько. Учасники мітингу схилили голови у хвилині мовчання на згадку про полеглих та поклали квіти до пам’ятного меморіалу.