У Запоріжжі не підвищили вартість навчання у мистецьких школах

24.06.2019 14:10

Виконавчий комітет Запорізької міської ради затвердив вартість оплати за навчання у школах естетичного виховання. У 2019-2020 роках її розмір залишиться без змін, на рівні минулорічних внесків.

У Запоріжжі працюють 13 мистецьких шкіл, де навчаються майже 6 тисяч дітей. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей» від 25.03.1997 р. №260 розмір плати батьків за навчання у школах естетичного виховання дітей визначається один раз на рік дирекцією закладу за погодженням з органами місцевої виконавчої влади. Її розмір залежить від престижності навчання на музичному інструменті або відділенні, враховуючи розміри оплати у попередньому навчальному році та середньомісячну зарплатню населення регіону.

Зараз розміри батьківської плати у запорізьких мистецьких школах за навчання грі на різних інструментах (напрямки мистецтва) коливаються від 160 до 330 гривень (3,8-7,9 відсотка від мінімальної заробітної плати).

Директори мистецьких шкіл запропонували у наступному навчальному році залишити без змін розміри щомісячної плати за навчання. Відповідно мінімальний розмір становитиме 160 гривень (у класах народних інструментів, які потребують всілякої підтримки), максимальний – 330 гривень (у класі сольного співу та на театральних відділеннях, які користуються підвищеним попитом).

Як зазначила заступник директора департаменту - начальник управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Cімонова, без змін залишаються також умови для пільгових категорій запоріжців.

Кошти, одержані як плата за навчання, будуть спрямовані на оплату енергоносіїв, праці педагогічних працівників та зміцнення матеріально-технічної бази.