У Запоріжжі презентували музичні кліпи, створені в рамках проєкту «Діти з зірками»

24.06.2019 17:49

«Діти з зірками» – це унікальний творчий проєкт, який вже вдруге реалізується за ініціативи департаменту культури і туризму Запорізької міської ради. Завдяки цьому проєкту талановиті учні запорізьких шкіл мистецтв отримали можливість зіграти разом з відомими українськими виконавцями. Ідею спільних виступів було реалізовано під час проведення цьогорічного музичного фестивалю Zaporizhzhia Jazzy. Популярні музиканти заспівали разом із учнями п’яти музичних шкіл міста.

Сьогодні у Туристичному інформаційному центрі відбулась офіційна презентація відеокліпів, створених у рамках проєкту. Вони були відзняті на мальовничих локаціях фестивалю Zaporizhzhia Jazzy. Пісні виконали LAUD, Джамала, гурт ТНМК та Віктор Павлік разом із вихованцями музичних шкіл та шкіл мистецтв Запоріжжя.

На презентацію відеокліпів завітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Усі зірки найвеличніших сцен починаються з дитячої творчості. Тому, я впевнений, «Діти з зірками» - це сильна мотивація для наших талановитих дітей. Відомим виконавцям, які приїжджають до Запоріжжя, ми пропонуємо взяти участь у такому проєкті. Сьогодні ми презентували вже другий сезон і нові чотири кліпи. Ми пишаємось нашим підростаючим поколінням і я усіх запоріжців вітаю з тим, що у нашому місті така талановита молодь. Я впевнений, ці діти стануть зірками української та світової естради, - зазначив Анатолій Пустоваров.

LAUD заспівав одну зі своїх популярних композицій разом з ансамблем «Конфеті» школи мистецтв № 1 (керівник Людмила Новінська) та ученицею відділення фортепіано школи мистецтв № 2 Євою Варавою (викладач Галина Ільїна).

У виконанні Джамали та зведеного ансамблю бандуристів «Freedom Wings» музичних шкіл № 2, 5, 7 (керівники Наталія Балабан та Галина Король) пролунав популярний хіт «Крила».

Зразковий ансамбль «Джаз-академія» школи мистецтв № 3 (керівник Анатолій Жульєв) акомпанував гурту ТНМК під час виконання пісні «Чикаго».

Разом з Віктором Павліком виступили вихованці музичної школи №7 Арсеній Зензеря (гітара) та Сергій Тимура (шейкер), а також учениця музичної школи №1 Катерина Біркіна (акордеон), викладачі Ірина Скрипка та Надія Корнійчук.

У ході презентації Анатолій Пустоваров зауважив, що міська влада і надалі планує розвивати проєкт «Діти з зірками». Його 3-й сезон планується записати під час фестивалю Khortytsia Freedom, що відбудеться у Запоріжжі 31 серпня - 1 вересня.