У Запоріжжі обговорювали розвиток IT-технологій

01.09.2017 16:10

Сьогодні за «круглим столом» зібралися представники IT-бізнесу і міської влади. Серед питань, які обговорювали: розвиток в Запоріжжі IT-технологій, ефективність проведення IT-форуму, впровадження сучасних комп'ютерних технологій в систему роботи міської влади.

Як розповів директор КП «Центр Управління інформаційними технологіями» Юрій Орєшкін, сфера IT-технологій в Запоріжжі, як і в усьому світі, найбільш динамічно розвивається. Комунальне підприємство сьогодні працює над впровадженням програм «Безпечне місто» і «Електронний документообіг».

- Робота по впровадженню програми «Електронний документообіг» була розпочата в міськраді в березні, - розповів Юрій Орєшкін. - Зараз йде етап впровадження цього продукту, узгодження технологічних процедур з виконавчими органами влади, для того, щоб програмний продукт був максимально адаптований під законодавство і нормативно-правові документи. «Електронний документообіг» перш за все, прискорює проходження документів при розгляді їх в органах місцевої влади. Запобігає втраті документів. Перед нами завдання впровадити електронний документообіг з електронно-цифровим підписом. Що стосується проекту «Безпечне місто» - фінансування було виділено в грудні минулого року. У нас на сьогодні є досягнення. Ми маємо проект, який пройшов державну експертизу, оголошені всі необхідні процедури, і, я вірю, що до реалізації проекту ми зможемо приступити у вересні. Проект передбачає створення в місті зон відеоспостереження.

Також в ході заходу обговорили питання організації та проведення IV IT-форуму, який відкриється в Запоріжжі 29 вересня. Цього року форум буде складатися з 6 «потоків», три з яких технічні: web-програмування, мобільне програмування і графічний дизайн. За словами організаторів, «родзинкою» форуму стане «битва стартапів». До 6 вересня йде збір заявок і 10 кращих з них, які відбере компетентне журі, будуть представлені на форумі. В IT-форумі візьмуть участь понад 50 спікерів та віп-гість - генеральний директор «Microsoft Україна» Надія Васильєва.