Програма «Запорізький трамвай» - продовжується оновлення комунального електротранспорту Запоріжжя

25.06.2019 13:50

Завдяки реалізації програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай» у Запоріжжі пасажирів перевозять понад 20 нових та капітально відремонтованих трамваїв. Серед них трамваї запорізького виробництва та європейські трамвайні вагони. Черговий трамвай, виготовлений у Запоріжжі, вийшов на лінію сьогодні.

13 європейських трамваїв, 8 трамвайних вагонів, зібраних на базі КП «Запоріжелектротранс». Саме 8-й трамвай запорізького виробництва розпочав сьогодні перевезення пасажирів. Міський голова Володимир Буряк проконтролював хід реалізації програми, адже на цьому у Запоріжжі зупинятися не збираються. Робітники «Запоріжелектротрансу» вже розпочали збирати 9 та 10 запорізький трамвай.

Міський голова наголосив, що метою програми є оновлення міського трамвайного парку. Результати цього бачить кожен. Запоріжці оцінили переваги нових запорізьких та капітально відремонтованих європейських трамвайних вагонів. Адже, окрім збирання власних трамваїв, у Запоріжжі закупили і вагони європейського виробництва.

- Сьогодні виходить на лінію 8-й трамвай запорізького виробництва. Розпочали збирати 9-й та 10-й. Також придбали європейські трамваї, капітально ремонтуємо трамвайні вагони. Що це нам дає? Сьогодні на лінію щоденно у середньому виходить 54 трамваї. У результаті близько 60% з них будуть новими або капітально відремонтованими, - зазначив Володимир Буряк.

Наголосимо, вартість запорізького трамвая близько 6,5 мільйони гривень. Він коштує втричі менше, ніж придбаний в інших містах.

Володимир Буряк відзначив, що у Запоріжжі за останні три роки багато зроблено для оновлення комунального громадського транспорту. Придбано 95 великих автобусів. Реалізується програма «Запорізький трамвай». Цього року вирішено приділити більше уваги тролейбусам. Місто придбає 9 європейських тролейбусів та 5 електробусів.

Міський голова Володимир Буряк обговорив сьогодні плани розвитку громадського транспорту у Запоріжжі, реалізацію програми «Запорізький трамвай», шляхи збільшення надходжень державних субвенцій до міського бюджету зі своїм заступником Анатолієм Пустоваровим, депутатом обласної ради Віктором Буськом, депутатом міської ради Ігором Чумаченком. Вони також були присутні під час виходу на лінію 8 запорізького трамвая.