Запоріжжя відзначили серед кращих туристичних міст України

25.06.2019 16:15

25 червня у Києві в рамках «круглого столу» на тему «Туристичні ініціативи українських міст» було визначено найактивніших у розвитку локальної туристичної індустрії. Під час урочистого нагородження у стінах Верховної Ради України Подяку "За розвиток туристичної індустрії" від імені міста Запоріжжя отримала заступник директора департаменту культури і туризму Запорізької міськради Катерина Сімонова.

Роботу міст у туристичній сфері оцінювали за декількома критеріями, а переможців визначили за результатами анкетування та експертної оцінки. Представники органів самоврядування повинні були заповнити спеціально складену електронну анкету з низкою запитань. Управління туризму Запорізької міської ради було відзначене Подякою за розвиток туристичної індустрії від Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Засідання «круглого столу» організував підкомітет з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. У заході взяли участь народні депутати України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, туристичних громадських організацій.

Серед основних факторів, що вплинули на загальний "рейтинг" Запоріжжя:

- дослідження туристичного ринку, які проводяться у місті;

- наявність Туристичного інформаційного центру;

- участь міста у туристичних виставках;

- наявність брендбука та якісного проморолика;

- унікальні туристичні події/фестивалі;

- інші ініціативи з туризму (унікальні тури та маршрути).