У Запоріжжі обговорили стратегію місцевого розвитку

25.06.2019 16:48

Практикум із застосування законодавства в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) відбувся в Шевченківському районі. Організатори - Запорізьке регіональне відділення Асоціації міст України за підтримки міжнародної організації USAID.

Темою зустрічі стало обговорення стратегічного планування місцевого розвитку: методологія та кращі практики громад.

До участі у заході  долучилися представники органів місцевого самоврядування міст, селищ та сіл кожного з районів області.

- Стратегічні пріоритети децентралізації в Україні — одне з найважливіших питань сьогодення. Адже громади на шляху становлення  стикаються з багатьма проблемами. І для їх вирішення необхідно мати певні стратегії розвитку. До того ж, визначення чіткого плану дій дозволить їм залучати додаткові інвестиції до бюджету, - зазначив виконавчий директор Запорізького РВ АМУ Ігор Бірюков.

Модерували практикум науковці та представники профільних департаментів.

Представники ОТГ мали можливість не лише заслухати експертів, але й поділитися власним досвідом стратегічного планування місцевого розвитку. У підсумку – провели детальний аналіз існуючих проблем та пошук оптимальних шляхів побудови власних стратегій розвитку.