В Олександрівському районі Запоріжжя з'явиться ще один оновлений тротуар

25.06.2019 16:35

В Олександрівському районі Запоріжжя триває ремонт тротуару в провулку Хортицькому. Планують замінити 220 квадратних метрів старого асфальтного покриття на сучасну тротуарну плитку. На об'єкті задіяно 4 одиниці спецтехніки та 5 робітників.

Провулок Хортицький знаходиться між вулицями Запорізькою та Українською. Це жвава пішохідна ділянка, яка забезпечує городянам вихід на проспект. Довгий час тротуар не ремонтувався і був у занедбаному стані. За словами місцевих мешканців, ходити тут було небезпечно через ями та тріщини, особливо у вечірній час.

Сьогодні підрядна організація розпочала ремонт пішохідної зони. Робітники за допомогою спецтехніки зняли 150 мм асфальтного покриття. Після підготовчих робіт почнуть укладати нову тротуарну плитку.

- По стану тротуару видно, що він не бачив ремонту близько 25 років. Це вже не тротуар, а напрямок. Зараз ми повністю демонтуємо асфальтне покриття. Під ним немає необхідної основи. Тому спочатку ми засиплемо суміш піску та щебеню, створимо подушку з піску, потім візьмемося за вкладання плитки. Крім того, буде замінено 8 метрів бордюрів, - розповів заступник головного інженера підрядної організації Ігор Прінь.

На виконання ремонту тротуару з міського бюджету виділено близько 220 тис. грн. Роботи планують завершити вже до наступного понеділка.

Всього в Олександрівському районі Запоріжжя подібний ремонт тротуарів необхідний на площі близько 40 тис. квадратних метрів.

Цього року планується замінити близько 3 млн квадратних метрів тротуарного покриття.

- Планомірно з року в рік виконуємо ремонти доріг та пішохідних зон. Цього року ми означили кілька робіт з асфальтування тротуарів. Вже закінчили перший етап плану: замінили близько 2 тис. квадратних метрів. Наступний етап - виділення і освоєння 1 млн грн на тротуари району. Зараз проводяться тендери, після чого заасфальтуємо ще близько 1 тис. кв. метрів тротуарів, - озвучив голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.