У Запоріжжі відбувся урочистий захід, присвячений Дню Конституції України

26.06.2019 13:32

Сьогодні, 26 червня, в театрі імені В. Магара відбувся урочистий захід, присвячений 23-й річниці прийняття Конституції України. У ньому взяли участь представники обласної та міської влади, політичних партій, громадських організацій, трудових колективів, військовослужбовці.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять військовослужбовців Збройних Сил України, бійців Національної гвардії України і добровольчих батальйонів, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України.

З Днем Конституції учасників заходу привітав керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

- Вітаю присутніх та всіх запоріжців з Днем Конституції України. Конституція – це не лише фундаментальний правовий акт, який є основою системи права в України, Конституція – це коли людина виконує закон не лише коли її хтось контролює, а тому що так вона розуміє свою відповідальність та дисципліну перед суспільством. Бажаю нашому суспільству поваги до Конституції та до норм права, миру та злагоди, - сказав Роман Омельянович.

В ході урочистого заходу керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович вручив почесний знак виконкому міської ради - медаль «За особистий внесок у розвиток Запоріжжя», а також Почесні грамоти виконавчого комітету Запорізької міської ради військовослужбовцям, працівникам органів місцевого самоврядування, поліції і служби надзвичайних ситуацій.

Завершився захід виставою за творами Тараса Шевченка «Україна, Україна, це твої діти».