Володимир Буряк назвав найважливіші питання сесії

26.06.2019 14:00

Кошти на продовження ремонту злітно-посадкової смуги, допомога «Запоріжелектротрансу», збільшення фінансування програми відшкодування відсоткових ставок по теплих кредитах - це ключові питання, які розглянуть на сьогоднішній сесії міської ради. На цьому наголосив у своєму виступі міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Внесення змін до міської програми розвитку міжнародного аеропорту «Запоріжжя». До програми планують включити продовження ремонту злітно-посадкової смуги. Вже цього року планується розпочати відповідні роботи. Кошти на це будуть передбачені за рахунок перерозподілу фінансів у рамках програми розвитку аеропорту.

- Перерозподіл коштів дозволить нам завершити у цьому році будівництво нового терміналу аеропорту, продовжити ремонт злітно-посадкової смуги, - зазначив Володимир Буряк.

За наявними підрахунками вартість ремонту злітно-посадкової смуги складе 400 мільйонів гривень. Планується виділити частину коштів, що дозволить розпочати роботи вже цього року.

Серед інших важливих питань планується виділити додаткові кошти на фінансову допомогу КП «Запоріжелектротранс». Це необхідно для забезпечення стабільної роботи підприємства, яке здійснює більшість пільгових перевезень.

Потрібно також збільшити фінансування програми відшкодування відсоткових ставок за кредитами, які запорізькі ОСББ отримують на впровадження енергоефективних заходів. Міський голова наголосив, що кількість учасників програми зростає, тому необхідно прийняти таке рішення. Зараз у ній вже беруть участь 186 будинків ОСББ та ЖБК.