Депутати міської ради передбачили додаткове фінансування на компенсацію відсотків по «теплих кредитах»

26.06.2019 15:30

Сьогодні в ході сесії депутати Запорізької міської ради внесли зміни до Програми відшкодування відсоткових ставок за залученими в кредитно-фінансових установах кредитами, що надаються об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельним кооперативам на реалізацію енергозберігаючих проєктів у житлово-комунальному господарстві на 2018-2020 роки.

Станом на 1 червня в м. Запоріжжя в Програмі відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами, що надаються ОСББ та ЖБК на реалізацію енергозберігаючих та енергоефективних проєктів, беруть участь 186 будинків. Зростання кількості ОСББ у Запоріжжі обумовлює великий попит на залучення кредитів для впровадження енергоефективних заходів. Адже постійне зростання цін на енергоносії змушує громадян впроваджувати енергозберігаючі та енергоефективні заходи в будинках для подальшого зменшення витрат на паливно-енергетичні та водні ресурси.

Загальна сума кредитів, які були отримані в банках ОСББ та ЖБК на енергозберігаючі заходи, складає 58,4 млн грн. Для подальшого стимулювання процесу впровадження енергоефективних і енергозберігаючих заходів у житлових будинках ОСББ та ЖБК та для компенсації відсотків за залученими кредитами в ході сесії депутати міської ради передбачили на 2019 рік додаткове фінансування в розмірі 1 млн грн.

Нагадаємо, впровадження енергоефективних технологій у житлових багатоквартирних будинках є одним з основних заходів реалізації Муніципального енергетичного плану міста Запоріжжя на 2014-2030 роки.