У Запоріжжі пройшли урочистості до Дня Конституції

27.06.2019 12:15

Одне з найголовніших для українців державних свят – День Конституції - відзначається 28 червня. Цього дня 1996 року Верховна Рада України ухвалила основний закон - Конституцію України, яка стала дієвою основою розбудови незалежної і демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

З нагоди 23-ї річниці прийняття головного документа країни в Запоріжжі пройшли урочистості біля погруддя Тараса Григоровича Шевченка, що в однойменному районі міста. Над площею майоріли десятки синьо-жовтих прапорів та лунав гімн України.

До концертної програми дійства увійшли музичні вітання Запорізького ансамблю народної пісні та побутового танцю «Оксамит». Долучилися й представники силових структур, небайдужі містяни та представники обласної та міської влади.

- Це знаменна пам’ятна дата сучасної України і відносно «молода». Це свято волі, цивільного миру й доброї згоди всіх людей. Тож, у переддень Дня Конституції України хочу побажати всім добробуту, благополуччя та впевненості в безхмарному майбутньому нашої спільної держави, - зазначив секретар Запорізької міської ради Руслан Пидорич.

З особливою шаною учасники заходу згадали й тих, хто відстоює сьогодні цілісність українських кордонів. Наостанок до погруддя Шевченка поклали корзини з квітами патріотичних кольорів.