У Хортицькому районі Запоріжжя ведеться заміна колектора

27.06.2019 14:08

У Хортицькому районі Запоріжжя на вулиці Хортицьке шосе фахівці КП «Водоканал» проводять заміну ділянки каналізаційного колектора. Загальна протяжність труби, яку замінять, становить 250 м.

Колектор на Хортицькому шосе був введений в експлуатацію в 1982 році. Він складається з двох ділянок, довжина однієї з них 5 км, з яких 3,7 км було замінено в 2016 році. Останнім часом на ділянці, що ремонтується сьогодні, неодноразово фіксувалися аварійні ситуації. Тому було прийнято рішення про заміну решти старого сталевого колектора на пластиковий.

- Цей колектор забезпечує каналізування будинків приблизно з 116-ма тисячами жителів. Зараз ми змінюємо силами КП «Водоканал» за тарифні гроші 250 метрів, роботи ведуться методом санації, без руйнувань і зайвих розкопок землі. Пластикова труба більш надійна, у неї високий термін служби. Також нам вже виділено кошти з екологічного фонду на ремонт ще 700 м цього колектора, які ми замінимо до кінця року, - розповів технічний директор КП «Водоканал» Андрій Шаповал.

Роботи були розпочаті 18 червня, щодня на об'єкті працюють 5 робітників КП «Водоканал» і спецтехніка. Завершити заміну 250 метрів колектора обіцяють до 15 липня.