У Запоріжжі скоро запрацює ще одна медична амбулаторія

27.06.2019 13:31

Наближається до завершення реконструкція амбулаторії у Шевченківському районі Запоріжжя. Вона обслуговуватиме 7 тисяч дітей та 20 тисяч дорослих. Завершити будівельні роботи підрядники обіцяють вже восени. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював хід робіт. Заступник міського голови Анатолій Пустоваров, який постійно контролює будівництво, разом з керівництвом медичного закладу відзвітував про результати реконструкції. У нараді також взяли участь представники КП «Управління капітального будівництва», департаменту охорони здоров’я, підрядники.

У 2016-2019 роках у Запоріжжі реалізується міська програма розвитку первинної медико-санітарної допомоги. Вона включає виплату надбавок медичним працівникам, закупівлю медичного обладнання, санітарного транспорту. Один з важливих напрямків – капітальний ремонт, реконструкція амбулаторій, центрів первинної медико-санітарної допомоги, оснащення їх новими меблями та обладнанням. Головна мета такої роботи – покращення якості обслуговування пацієнтів, умов роботи медичного персоналу.

Минулого року у Запоріжжі було завершено капітальний ремонт та введено в експлуатацію дві амбулаторії – сімейна по вулиці Істоміна та дитяча по вулиці Ладозькій. Цього року продовжується ремонт кількох амбулаторій. По вулицях Дорошенка, Автозаводській та Брюллова. Роботи в амбулаторії по вулиці Брюллова, 6 наближаються до завершення. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на об’єкті виїзну нараду.

- У результаті отримаємо майже повністю нове приміщення. Виконано ремонт, замінено опалення, вентиляцію. Головне, що лікарі зможуть працювати у комфортних умовах, створено й належні умови для пацієнтів. Відкриття цієї амбулаторії стане значною подією не лише для Шевченківського району, а й для всього міста, - зазначив Володимир Буряк.

У цьому окремо розташованому будинку працюватимуть амбулаторії для дорослих та для дітей. Виконано утеплення фасаду, відремонтована покрівля, замінені вікна, інженерні комунікації. Продовжуються оздоблювальні роботи на першому поверсі та у підвалі.

Передбачена сучасна лабораторія, працюватиме рентген-кабінет для дітей. Їх забезпечать сучасним обладнанням. Зокрема встановлять сучасний цифровий рентген. Будуть тут кабінет для щеплень, маніпуляційна. Підкреслимо, для медичного закладу вже придбали нові меблі та необхідне обладнання. На першому поверсі працюватиме реєстратура. Обладнають місце для дитячих візочків.

Відзначимо, амбулаторії для дорослих і дітей матимуть окремий вхід. Ще однією особливістю є те, що тут працюватимуть і вузькі спеціалісти, які прийматимуть дітей. Для них передбачені окремі кабінети. Діятимуть денні стаціонари для дорослих та дітей.

- У цьому приміщенні капітального ремонту не було з моменту відкриття медичного закладу. Можна сказати, що тут все зроблено так, як має бути у подібній амбулаторії. Зараз будівельні роботи завершуються, після цього необхідно буде пройти всі бюрократичні процедури, введення об’єкта в експлуатацію. Можна сказати, що вже восени амбулаторія запрацює, - сказав Анатолій Пустоваров.

Міський голова прокоментував результати виїзної наради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»