Маленьким мешканцям Дніпровського району повернуть дитячий майданчик

27.06.2019 15:57

На вулиці Трансформаторників облаштують дитячий майданчик, який раніше там знаходився. Таке доручення сьогодні під час особистого прийому громадян дав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк керівництву районної адміністрації по Дніпровському району.

Раніше на цій вулиці був дитмайданчик, який облаштував місцевий мешканець за власні кошти. Проте потім в нього сталася трагедія з власною дитиною і він його розібрав. Певний час мешканці району намагалися повернути дитячий майданчик власними силами, але в райадміністрації їм фактично дали відписку. Тому вони прийшли на особистий прийом до міського голови.

- Ми вдячні вам за великі автобуси, світло в приватному секторі, Правобережний пляж, але ніяк не можемо пояснити дітям, чому раніше вони гралися на майданчику, а тепер його просто нема, - підкреслила мати двох дітей Марина Дробеженко.

Володимир Буряк зазначив, що дитячий майданчик на цій території має бути та доручив керівництву Дніпровської районної адміністрації взяти персональну відповідальність щодо вирішення цього питання.

- У понеділок надайте мені пропозиції щодо облаштування майданчика в цьому районі. Крім того, потрібно відремонтувати всі майданчики, які знаходяться поруч та навести на них лад, в тому числі, знищити амброзію, - сказав Володимир Буряк.

Ще одне питання, яке підіймалося сьогодні під час особистого прийому мера, було традиційно пов’язане з проблемами ЖКГ. Так, мешканка будинку №22 по вулиці Шкільній Людмила Олександрова звернулася до Володимира Буряка з проханням розібратися з протіканням даху над двома під’їздами.

За її словами, в квартирах постійно з’являється вологість, проте під час дощу та одразу після негоди виявити це неможливо. Те, що в ході виїздів спеціальної комісії затікань не було виявлено, підтвердили й представники департаменту ЖКГ міської ради та керуючої компанії «Місто для людей Запоріжжя».

- Я даю завдання управителям та департаменту зробити вирубку, виявити повітряні пробки в шарах руберойду та надати мені результати в четвер. Після того знайти кошти та не пізніше 15 вересня виконати капітальний ремонт покрівлі над двома квартирами й надати пропозиції щодо необхідності ремонту над іншими двома квартирами, - зазначив Володимир Буряк.

Разом з тим, міський голова закликав мешканців цієї багатоповерхівки погасити борг за обслуговування будинку, який наразі складає 52 тис. грн.