У Запоріжжі невідомі зіпсували герб міста на «Райдузі»

27.06.2019 16:40

На каскаді фонтанів «Райдуга» ліквідовують наслідки вандалізму. Невідомі завдали шкоди двом гербам Запоріжжя, які висіли на декоративній веселці біля верхнього входу в парк. Знадобилося кілька тижнів, щоб виготовити нові герби. Сьогодні їх встановили на місці зіпсованих.

Герби Запоріжжя на декоративній веселці висіли з обох сторін на рівні 6 метрів. Однак висота не завадила вандалам завдати шкоди цим елементам. Герби виявилися розбитими - на них з'явилися досить великі діри та тріщини, які зіпсували зовнішній вигляд. Територію парку обслуговують представники комунального підприємства «Титан». Вони припускають, що інцидент стався в нічний час, і це зробили студенти з сусіднього університету.

На виготовлення двох нових гербів з міського бюджету виділили близько 36 тис. грн. На роботу пішов місяць. Сьогодні оновлені герби встановили на місці колишніх.

- Ми підозрюємо одне з двох - або герб пошкодили скляною пляшкою, або прострелили. У будь-якому випадку дуже прикро, що інцидент стався. Просимо всіх небайдужих громадян, які стають свідками подібних випадків, повідомляти про них в поліцію, - сказала директор КП «Титан» Лариса Іщенко.

Інцидент з гербами - не єдиний випадок вандалізму на каскаді фонтанів «Райдуга». Співробітникам КП «Титан» доводиться постійно зафарбовувати різні написи та графіті на декоративній веселці та парапетах, лагодити розбиті світильники, прибирати розкидане всюди сміття. Працівники підприємства просять запоріжців поважати їх працю, дбайливіше ставитися до комунального майна, дотримуватися чистоти і порядку в своєму місті.