В Олександрівському районі триває середній ремонт доріг

01.07.2019 15:55

Цього разу працівники КП «ЕЛУАШ» вклали нове асфальтове покриття на перетині вулиць Покровської та Олександрівської. Площа відремонтованого відрізку – 700 кв. м.

Асфальтобетонну суміш товщиною 6 см комунальники вкладають гарячою. Оскільки ділянка шляху знаходиться на перехресті, то й покриття відповідно формують щільно притисненим.

Де-не-де за потреби трамбують вирівнювальний шар в'язкого матеріалу – це додаткові 4 см. Основа дороги крихка, закладена була ще під час будівництва в межах старого Олександрівська. Ремонту не було тут років зо 20.

- Виконані роботи забзепечать безаварійний проїзд на дорозі. Водії часто потерпають від ямковості та інших деформацій покриття. А робітники у свою чергу - від їх нечемної поведінки. Працює габаритна техніка і вкрай важко переконати людей на паркуватись на узбіччях та не псувати емульсію, яка ще не встигла охолонути – колеса транспорту залишають сліди. Загалом на цей ремонт витратили близько 90 тонн асфальту, - зазначила начальниця дорожньої ділянки КП «ЕЛУАШ» по Олександрівському району Ольга Гаврильченко.

Покриття використовують марки Б-2 - дрібнозернисте, гарантія надається строком на 3 роки. Впродовж тижня в Олександрівському районі елуашівці вирізали й заасфальтували близько 3 700 кв. м. 

- Вже приведені до ладу проїжджі частини по вулицях Гоголя, Першій ливарній та Слобідській. У найближчих планах відремонтувати міст по вулиці Троїцькій – це з’їзд з Шевченківського району в Олександрівський. Триватиме й укладання тротуарної плитки по вулиці Чабаненка і провулку Хортицькому. А ще - асфальтування тротуарів і внутрішньоквартальних доріг. Цього тижня добігає кінця перший етап і стартує другий. Передбачені на це з міського бюджету 2,9 млн. грн. і 2,5 млн. грн. відповідно, - додав голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

На території району середній ремонт буде виконаний і на перетині вулиць Франка та Олександрівської, а також Слобідській - між Гоголя та Жуковського. На період ремонтів рух транспорту здійснюватиметься в об’їзд.