У програмі «Черговий по місту» обговорювали благоустрій Запоріжжя

01.07.2019 16:00

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий та представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 27 червня гість студії, заступник Запорізького міського голови Володимир Волобуєв, відповідав на питання запоріжців, які вони задавали і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

Володимир Волобуєв почав прямий ефір з питань транспорту.

- Транспорт має першочергове значення для міста. На сьогодні закуплено 95 нових автобусів, розширюються маршрути в усіх напрямках, розглядаються маршрути великої протяжності, щоб запоріжці могли їздити без пересадок. У пріоритеті - закупівля і оновлення електротранспорту, - розповів заступник міського голови.

В найближчих планах міської влади - закупити 5 нових тролейбусів з автономним ходом, 9 тролейбусів з Європи.

Далі, за традицією цієї програми, «черговий по місту» відповів на запитання телеглядачів про плани з реконструкції парків і скверів, про існуючі та нові маршрути громадського транспорту. Також телеглядачі поцікавилися, чи діє вже заборона на проїзд великовантажного транспорту через мости.

- Таке рішення було прийняте ще в лютому цього року. Це пов'язано з критичним технічним станом мостів. Щоб заборона почала діяти, потрібно було виконати складну процедуру, розробити схему організації руху. Далі - встановлення інформаційних дорожніх знаків. На сьогодні на кільці в районі поста ДАІ вже з'явилися стенди з інформацією про схему руху. У липні вже будуть встановлені інформаційні знаки. Паралельно поліція проводить бесіди з водіями, - розповів Володимир Волобуєв.