Запорізький будинок у центрі міста рятують від руйнувань

02.07.2019 13:37

У Запоріжжі на проспекті Маяковського фасад будинку ремонтують від тріщин. За роботу взялися співробітники комунального підприємства «Запоріжремсервіс». Цей будинок протягом кількох років перебуває в управлінні підприємства. Тріщини з'явилися через усадку будівлі. Ремонтні роботи розпочали щойно відбулася стабілізація.

Будинку по проспекту Маяковського, 7 понад шістдесят років. Останніми роками будівля почала деформуватися - фундамент дав усадку. Це відобразилося на фасаді будинку: з'явилися численні тріщини. Будинок знаходиться в управлінні комунального підприємства «Запоріжремсервіс». Спочатку фахівцям підприємства треба було усунути можливі причини деформації: частково замінили водопровідні комунікації. Після цього робітники приступили до розшивки тріщин. Адже вони не тільки псують зовнішній вигляд будівлі, але й пропускають вологу всередину.

- В попередні роки цей будинок деформувався через витоки у внутрішніх і зовнішніх мережах комунікацій. Через це сталися зрушення, з'явилися тріщини. Наше підприємство робить розшивку цих тріщин після того, як відбулася стабілізація, після часткової заміни комунікацій, - розповів директор КП «Запоріжремсервіс» Сергій Ращепкін.

Ремонт проводять по мірі накопичення коштів, що надходять щомісяця від абонентів. За цією адресою вже відремонтували покрівлю, зрізали аварійні дерева, частково замінили мережі водо- і теплопостачання. У планах - подальша заміна водогінних комунікацій.

Загалом в управлінні КП «Запорожремсервіс» знаходиться близько 1100 будинків.

- Основний акцент ми зараз робимо на будинки старої забудови, які представляють архітектурну цінність для Запоріжжя. Зокрема у нас щільно йдуть ремонти балконів по проспекту Соборному. Ці роботи за графіком у нас розписані на два роки. Після цього перейдемо на такі ж види робіт у будинках від вулиці Тюленіна до бульвару Шевченка, - розповів Сергій Ращепкін.