У Заводському районі триває ремонт внутрішньоквартальних доріг

03.07.2019 15:00

Цього разу комунальники лагодять покриття проїжджої частини та підходи до під’їздів на перетині вулиць Павлокічкаської, Оптимістичної, Перспективної та Глазунова.

Це один з кварталів, включених до плану ремонтів на поточний рік. За підсумками відкритих торгів переможцем обрано комунальне підприємство «ЕЛУАШ». Роботи на об’єкті підрядники почали у червні й налаштовані завершити до кінця поточного тижня.

- Дорога була у вкрай аварійному стані, ще більш проблемними – підходи до під’їздів. Відверто кажучи, їх тут взагалі не було –  люди ходили по стежках, які натоптували самі, до будинків, зведених ще у 50-ті роки минулого століття. Дорога де-не-де була частково асфальтована. Зараз триває облагородження кварталу та приведення його до ладу. Все задля того, аби людям було комфортно пересуватись і жити, - зазначив заступник голови Заводської райадміністрації Юрій Кулак.

На цій ділянці вже відремонтовано 1 400 кв.м площі проїжджої частини, ще 400 кв.м – майданчиків перед під’їздами. Їх елуашівці облаштовують за таким алгоритмом: розбирають старе покриття, формують вирівнювальний шар, тобто основу з відсіву, і потім починають латати асфальтобетоном. Вкладають 4 см емульсії.

Що ж до внутрішньоквартальних доріг - вирізають спочатку фрезою, потім трамбують дрібнозернистим асфальтобетоном марки Б-2. Товщина шару 5 см.

- Слугуватиме покриття до 10 років, а підходи до під’їздів і того більше. Ця ділянка досить складна – незадовільний вигляд мають відмостки, мається на увазі покриття вздовж зовнішнього боку стін будівель та підходи до самих під’їздів. Їх доводиться будувати майже по-новому, - додала начальниця дільниці КП «ЕЛУАШ» по Заводському району Ольга Рой.

Це вже друга внутрішньоквратальна дорога, яка ремонтується цьогоріч у Заводському районі – наводити лад елуашівці почали з вул. Компресорної, 34. Підготовчі роботи вже виконані, попереду етап асфальтування.

Загалом на приведення до належного стану внутрішньокварталок та майданчиків перед під’їздами у районі з міського бюджету були передбачені 6,5 млн грн. Таких об’єктів 18 – це й центральна частина району, Запоріжжя-Ліве. Впоратися налаштовані до жовтня.