Від початку року адресну соціальну допомогу отримали 9 тисяч запоріжців

04.07.2019 14:28

Йдеться про підтримку родин з дітьми, осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників бойових дій антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, сімей загиблих військовослужбовців та інших категорій. Заходи передбачені Міською комплексною програмою соціального захисту населення, яка фінансується з місцевого бюджету. Спрямовані на це були 14 млн грн.

Як повідомляє управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, адресна допомога надається за особистими зверненнями містян, адресна цільова - певним категоріям громадян. Таким чином передбачені цього року 23 млн грн охоплюють18 тисяч осіб.

За перше півріччя 2019 року одноразову адресну цільову допомогу отримали діти з інвалідністю, хворі на онкологію, цукровий діабет, з синдромом аутизм, ДЦП, прикуті до ліжка; діти, які мають соціальні хвороби; багатодітні родини, які виховують 5 та більше дітей; особи з інвалідністю по зору, з пересадженими органами; які проходять програмний гемодіаліз; учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок Другої світової війни; ветерани визволителі міста Запоріжжя; особи з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та на території інших держав; сім'ї військовослужбовців, які загинули, померли, пропали безвісті при проходженні військової служби; сім'ї військовослужбовців, загиблих на території Республіки Афганістан та на території інших держав; сім'ї, що втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи; учасники антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та члени сімей загиблих в АТО та інші.

Цього року також було збільшено розмір одноразової адресної цільової допомоги до 8 тис. грн членам сімей загиблих військовослужбовців у локальних війнах; в зоні АТО; у мирний час. Неповнолітнім дітям, які мають статус члена сім’ї загиблого в АТО – до 12 тис. грн. Дітям з інвалідністю та хворим на онкологію – до 10 тис. грн.

Учасники АТО, ООС отримали по 3000 грн; багатодітні родини, де виховуються 5 та більше дітей - по 2500 грн; ветерани визволителі - по 1800 грн (І виплата); вдови чорнобильців - по 500 грн.(І виплата); інші категорії – 1000 грн.

Адресну допомогу на часткове відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги надано 19 сім’ям, які виховують двох дітей з інвалідністю. Допомогу перераховано підприємствам–надавачам послуг.

Реабілітаційну допомогу в басейні отримали 35 жінок після мастектомії.

Цільова допомога в обсязі 7,9 млн грн адресована майже 4 тисячам запоріжців.

За особистими зверненнями до міського та районних управлінь соціального захисту населення матеріальну підтримку на загальну суму 5,9 млн грн отримали близько 5000 осіб.