Фестиваль «ZOBI FEST 2017» вперше зібрав учасників не тільки із Запоріжжя, а й з Києва, Харкова та Одеси

01.09.2017 22:40

У Запоріжжі вже третій рік поспіль проводиться масштабний молодіжний фестиваль «ZOBI FEST», який проходить на території дитячого оздоровчого центру «Супутник». Уже традиційно захід організовано під патронатом міського голови Запоріжжя Володимира Буряка.

З кожним разом фестиваль стає все масштабнішим. У цьому році «ZOBI FEST 2017» зібрав близько 500 гостей, що на чверть більше, ніж минулого разу, і вийшов на всеукраїнський рівень. Серед учасників молодіжного свята не тільки запорожці, але й представники Києва, Одеси, Харкова, інших українських міст.

Взяти участь у фестивалі міг кожен студент, представник молоді віком від 18 до 35 років, який протягом серпня 2017 роки зробив добру справу на благо свого міста. В якості підтвердження зробленого учасник повинен опублікувати фото або відео в соціальній мережі instagram.com або facebook.com з хештегом # zobifest2017.

За словами організаторів, інформацію про зроблені добрі справи надали близько 900 осіб. Молодь збирала речі для дитячих будинків, відвідувала з подарунками Будинок дитини, проводила благодійні концерти, організовувала суботники, фарбувала дитячі майданчики й різні малі архітектурні форми і так далі. Більше половини з тих, хто приєднався до акції добрих справ, приїхали, щоб взяти участь у фестивалі. Організатори впевнені, що це стане прикладом для інших молодих людей, самі ж учасники й надалі будуть продовжувати робити добрі справи для свого міста.

Три дні молодь відпочиватиме, братиме участь в майстер-класах, активних та інтелектуальних іграх, займатиметься спортом. Організатори підготували десятки різноманітних локацій, серед яких цікаві ігри, інтелектуальні розваги, спортивні заходи, а також ночі біля вогнища, гумористичні виступи і квести. Крім того, в програмі фестивалю - танцювальний батл, конкурс краси Міс ZOBI 2017, фестиваль фарб і багато іншого.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття молодіжного фестивалю «ZOBI FEST 2017». До присутніх звернулися заступник міського голови Анатолій Пустоваров, молодіжноий мер Запоріжжя Сергій Ільченко.

- Хочу подякувати молоді за зроблені добрі справи. Це в черговий раз підтверджує, що у нас активна молодь. Дуже приємно, що наш фестиваль розвивається. Міська влада буде й надалі підтримувати цей захід. Упевнений, що в наступному році цей фестиваль стане ще більш масштабним, - сказав Анатолій Пустоваров.

Сьогодні гості фестивалю стали учасниками квесту, студентської вечірки за участю ходулістів, мімів, пройшли й інші заходи. Однак основні події чекають молодь завтра. У програмі гри «Що? Де? Коли? », Конкурс краси, змагання з паркового волейболу, стрітболу тощо.

Відзначимо, серед родзинок фестивалю участь одного з відомих київських ді-джеїв.

Проведення фестивалю фінансується з міського бюджету Запоріжжя. Підтримку проекту надав і комбінат «Запоріжсталь». Проживання, участь у всіх заходах для молоді абсолютно безкоштовне.