У Вознесенівському районі Запоріжжя завершене встановлення антивандальних сміттєвих баків

09.07.2019 15:45

«Вельтум-Запоріжжя» продовжує заміну старих сміттєвих контейнерів на нові. Працівники підприємства вже встановили більше 1000 баків у Запоріжжі. Сьогодні завершене встановлення євроконтейнерів в Вознесенівському районі міста. Таким чином підприємство оптимізує маршрути сміттєвозів і поступово переходить від заднього типу завантаження ТПВ на бічний.

Сьогодні працівники підприємства «Вельтум-Запоріжжя» встановили близько 40 сміттєвих контейнерів по вулиці Наукове містечко (о. Хортиця) та на території Восьмого селища. Ці адреси стали останніми у Вознесенівському районі, де були встановлені нові оцинковані антивандальні баки. Вони призначені для заднього типу завантаження, оснащені колесами та здатні прослужити не менше 15 років.

- Сьогодні працюємо на цій адресі за дорученням міського голови Володимира Буряка і за результатами особистих прийомів депутатів міської ради Олександра Ніколаєнка та Олександра Воронцова. На прохання мешканців цього району ми замінюємо старі контейнери на євробаки нового зразка. Ми відходимо від контейнерів з бічним завантаженням. Після заміни тут вже буде працювати нова техніка підприємства: МАНи та МАЗи, - розповів генеральний директор підприємства «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Однак, за словами керівника «Вельтум-Запоріжжя», підприємству доводиться відхилятися від графіка встановлення нових контейнерів. Причина - регулярні підпали пластикових баків невідомими особами: доводиться терміново проводити заміну пошкоджених контейнерів. До того ж на ситуацію негативно впливає заборгованість абонентів - на сьогодні ця сума становить 43 млн грн.

В цілому місцева влада та мешканці вул. Наукове містечко розробили цілий комплекс заходів, які дозволять вирішити одразу кілька комунальних проблем.

- На особистому прийомі у мера мешканці вулиці Наукове містечко звернули увагу міського голови на комунальні проблеми і незадовільне вивезення сміття. Ми для себе визначили ряд заходів. Почали з малого: виконали частковий ремонт інженерних мереж, відсипання крихтою проблемних ділянок доріг, спільно з заповідником та за участі жителів визначилися з територіями для покосу трави, вирубки дерев. Завдяки підтримці підприємства «Вельтум-Запоріжжя» сьогодні ми встановлюємо антивандальні контейнери, - відзначив заступник голови Вознесенівської районної адміністрації Олександр Ніколаєнко.

Що стосується встановлення нових сміттєвих баків, у місті цей процес триває. Тепер керівництво «Вельтум-Запоріжжя» зосередиться на роботі в Дніпровському, Хортицькому та Комунарському районах.