У Запоріжжі прибирають кіоски типу «Купава»

09.07.2019 16:35

Сьогодні у Запоріжжі 9 кіосків типу «Купава», розташованих по пр. Моторобудівників, 20, відключили від електропостачання. Причина – незаконне розміщення цих споруд.

У підприємців закінчився термін дії дозвільних документів на розташування кіосків типу «Купава». Подовжити їх вже неможливо, адже розміщення малих архітектурних форм цього виду у Запоріжжі заборонене. Сьогодні 9 кіосків відключили від електропостачання. Підприємці отримали приписи від інспекції з благоустрою Запорізької міської ради, згідно з якими впродовж 5 днів вони мають прибрати кіоски та привести територію до належного санітарного стану.

- Підприємцям були надані приписи про те, що вони повинні в п’ятиденний термін прибрати свої автопричепи та прибрати прилеглу територію. Деякі підприємці тут стоять по 10 років, але раніше їм надавались дозволи щоб вони, започаткувавши свою маленьку справу, мали можливість розвиватись та переростати у магазини. Але багатьом з них це не потрібно. Сьогодні ці кіоски не відповідають правилам благоустрою. Якщо підприємці їх не приберуть, ми змушені будемо складати акти на самовільно розміщений об’єкт і через рішення виконкому демонтувати ці споруди примусово, - сказав заступник начальника інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Андрій Кресік.

За словами Андрія Кресіка, у Запоріжжі в цілому розташовано більше тисячі кіосків типу «Купава». Щойно закінчиться термін дії дозволів підприємці повинні будуть їх прибрати.