Запоріжцю допоміг знайти роботу кар’єрний радник

10.07.2019 14:45

Пошукач роботи Володимир свою нішу на ринку праці зайняв завдяки фахівцеві з працевлаштування Правобережного відділу сприяння зайнятості ЗМЦЗ. Історія успіху чоловіка слугує критерієм результативності такого методу.

Ситуація досить нетипова: після отримання інвалідності Володимир не працював більше трьох років і самостійно знайти заробітку не міг – отримував численні відмови роботодавців. Довго не зволікаючи, звернувся до центру зайнятості. На той момент вже мав вищу освіту за спеціальністю «юрист», втім чоловікові бракувало досвіду роботи. До того ж, мав протипоказання за станом здоров’я щодо фізичних навантажень. Впав у відчай та засумнівався у власних силах.

Продуктивна співпраця з кар’єрним радником забезпечила реалізацію алгоритму дій, що передбачав не тільки консультації та пошук вакансій, а й навчання технікам самопрезентації, участь у тематичних семінарах і тренінгах. Разом склали й індивідуальний план працевлаштування. А ще – вдосконалили резюме й опублікували його на інтернет-порталі.

Докладені зусилля дали результат – з червня чоловік працює у ТОВ «Метінвест-Промсервіс» на посаді «розподілювач робіт». У межах його повноважень тепер забезпечення робочих місць деталями, інструментом, робочими нарядами і технічною документацією.

Тож, головне завдання кар’єрного радника – забезпечити якісний інформаційний супровід у пошуку вакансій та ознайомити з їх особливостями всіх, хто цього потребує. А ще – допомогти безробітним швидше адаптуватися на ринку праці та розвинути навички управління власною кар’єрою.