У Запоріжжі реставрують аварійні балкони на проспекті Соборному

11.07.2019 14:55

У Запоріжжі почала діяти міська програма ремонту проблемних балконів на проспекті Соборному. Це перший етап, який передує реставрації фасадів центральних будівель. На цьому тижні ремонт виконують на будинку по проспекту Соборному, 133.

Будинок №133 по проспекту Соборному складається з двох частин: перші 5 під'їздів належать ОСББ, 6-й під'їзд - це гуртожиток, який знаходиться на балансі КП «Наше місто». Будинок побудований у 1973 році, і жодного разу за цей час тут не виконували поточний ремонт балконів. Як наслідок - вони в аварійному стані.

- Мер міста поставив завдання привести до ладу балкони міста по головному проспекту. Це перший етап впорядкування фасадів центральних будівель. У цьому будинку 11 балконів уже почали руйнуватися. Це загрожує тим, що бетонні частини балконів сипляться, відвалюються і можуть впасти комусь на голову. Тому виникла необхідність їх ремонтувати, - пояснив технічний директор КП «Наше місто» Сергій Сіроус.

Роботи виконує підрядна організація спільно з представниками комунального підприємства «Наше місто». Перед тим як приступити до ремонту, фахівці вивчили стан бетонних плит і металевих конструкцій балконів, потім укріпили їх там, де це було необхідно. Сьогодні виконують заключні роботи з оштукатурення. Всього за цією адресою ремонт балконів коштував близько 30 тис. грн.

Також у гуртожитку за цією ж адресою капітально відремонтували за кошти міста 4 душових кімнати. Працівники КП «Наше місто» замінили комунікації з гарячою і холодною водою, переклали плитку на стінах, покриття на підлозі і стелі.