У Запоріжжі комісія з погашення заборгованості з зарплати проаналізувала роботу з підприємствами-боржниками

12.07.2019 11:50

У малій залі Запорізької міської ради відбулося чергове засідання міської комісії, яка розглянула питання погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, ЄСВ, платежів до Пенсійного фонду на підприємствах міста різних форм власності, дотримання трудового законодавства.

За інформацією управляння з питань праці Запорізької міської ради, станом на 1 червня загальна сума заборгованості з заробітної плати по Запоріжжю складає 78,77 млн грн. Заборгованість мають 18 підприємств, у тому числі: 8 економічно активних, 7 підприємств, які перебувають в стадії банкрутства, 3 економічно неактивних підприємства.

В цілому протягом І півріччя 2019 року проведено 6 засідань міської комісії, на яких було розглянуто 18 питань про аналіз виникнення проблем з погашенням заборгованості з заробітної плати. За результатами засідань приймались відповідні рішення та пропозиції щодо шляхів, механізмів і способів вирішення проблемних питань та недопущення їх виникнення у подальшому. Так, за результатами засідань прийнято 55 протокольних доручень, які виконані в повному обсязі.

Завдяки вжитим спільним заходам протягом січня-червня 2019 року підприємства-боржники виплатили працівникам 78 млн грн заборгованої заробітної плати.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області проінформував присутніх про негативну тенденцію збільшення заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду за період січень-червень 2019 року: по Запоріжжю вона складає 239,9 млн грн.

Протягом цього періоду було розроблено та укладено 42 графіка погашення заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду на загальну суму 16,6 млн грн. Станом на 1 червня сплачено – 14,6 млн грн. Серед підприємств, які погасили борги в повному обсязі, ПАТ «Запоріжсталь», ПАТ «Запоріжжяобленерго», міське комунальне підприємство «Основаніє» та інші.

Також було зазначено, що завдяки спільній роботі Головного управління Пенсійного фонду України у Запорізькій області та Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області прогнозовані обсяги надходжень з єдиного соціального внеску по Запоріжжю виконано на 105%.

Присутніми на засіданні представниками підприємств-боржників надано пояснення, визначено причини виникнення заборгованостей та шляхи вирішення існуючої проблеми.