Центр управління інформаційними технологіями посприяв розслідуванню ДТП

16.07.2019 17:25

Камери відеоспостереження, встановлені в рамках програми "Безпечне місто", зафіксували подробиці аварії, в якій одна людина загинула, а ще двоє постраждали. Сьогодні сталася дорожньо-транспортна пригода на одному з виїздів з міста - вздовж траси «Харків-Сімферополь» легковик зіштовхнувся з вантажівкою.

Фахівці Центру управління інформаційними технологіями одразу вийшли на зв’язок з патрульними, запропонувавши їм скопіювати запис для розслідування подробиць справи.

На цій ділянці встановлені 4 камери відеоспостреження. Загалом у місті їх 211 – це нова система, працює й так звана стара. Крім того, у поточному році планується встановити ще 20 відеокамер.

- Відео з камер, які встановлені в місті, якраз і спрямоване допомогти поліцейським, аби вони більш оперативно реагували на позаштатні ситуації та ДТП. Таку допомогу ми надаємо не вперше. Періодично до нас звертаються містяни стосовно тих чи інших правопорушень – це й пошкодження майна, ті ж аварії. У нас велика кількість камер встановлена в межах обласного центру. Є можливість онлайн-спостереження за площею Фестивальною, районом ТРЦ «Україна», адмінбудівлями, перехрестями, наприклад, на перетині бульвару Вінтера з вулицею Гребельною – тобто за локаціями з великим скупченням людей. Також у полі зору виїзди і в’їзди в місто, - зазначив директор КП «Центр управління інформаційними технологіями» Юрій Орєшкін.

Переглядати відзнятий матеріал можуть також правоохоронці – патрульні та Нацполіція, Служба безпеки України, ДСНС. Це користувачі з особливим статусом, вони мають доступ до онлайн-трансляції, а також пошукових функцій системи.