Запорізькі рятувальники отримали нове обладнання

17.07.2019 13:20

Міська влада за кошти бюджету придбала для пожежно-рятувальних частин Запоріжжя нове обладнання. Це бензорізи та бензопили, рації, акумулятори для пожежних машин. Майно передали підрозділам сьогодні, 17 липня, на базі 2-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в Запорізькій області.

У Запоріжжі діє програма надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, підрозділам Міністерства внутрішніх справ України та Державної служби з надзвичайних ситуацій, які дислокуються на території м. Запоріжжя. Завдяки цій програмі є можливість покращити матеріально-технічну оснащеність силових структур міста.

Так зокрема, сьогодні керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович передав підрозділам пожежно-рятувальних частин Запоріжжя нові рації, акумулятори та шини для пожежних машин, бензопили та бензорізи, які були придбані за кошти міського бюджету.

- Було здійснено закупівлю тих вкрай необхідних інструментів, які стануть у нагоді при вирішенні надважливих завдань, покладених на Державну службу з надзвичайних ситуацій. Я впевнений, що це обладнання допоможе оперативно та якісно реагувати на події, захистити та врятувати життя та здоров’я запоріжців. Міська влада завжди надає усю необхідну допомогу службі з надзвичайних ситуацій, будь-які питання, що виникають, вирішуються оперативно та за цілковитої підтримки міського голови та депутатського корпусу, - зазначив Роман Омельянович.

Як розповів начальник Запорізького міськрайоного управління ГУ ДСНС України в Запорізькій області Микола Заїка, укріплення матеріально-технічної бази підрозділів ДСНС надасть можливість у найкоротші строки ліквідувати надзвичайну ситуацію та її наслідки. Зокрема, бензорізи застосовуються під час аварійно-рятувальних робіт, коли необхідно розрізати двері, перерізати балки чи бетонні конструкції. Бензопили стануть у нагоді для ліквідації аварійних дерев або розчищення шляхів від завалів після ураганів та хуртовин.