Міська влада інвестує в спортивні надії Запоріжжя

19.07.2019 11:20

У великій залі Запорізької міськради зібралися кращі спортсмени міста, їх тренери та батьки, директори міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Тут пройшло урочисте вручення сертифікатів на отримання матеріальної допомоги тим, хто представляє надію запорізького спорту.

Наприкінці весни депутати Запорізької міськради підтримали зміни до Міської програми підтримки обдарованої молоді на 2019-2021 роки, яка фінансується з міського бюджету. Пишатися спортивними досягненнями своїх земляків – це добре, але важливо ще їм допомогти матеріально. Понад 450 тис. грн депутати спрямували на фінансову підтримку 15 запорізьких спортсменів, які претендують на участь у літніх Олімпійських іграх 2020 року, що пройдуть з 24 липня по 9 серпня в Токіо (Японія). Виплату стипендії олімпійцям ініціював міський голова Володимир Буряк. Ще додатково виділено понад 200 тис. грн на матеріальну підтримку вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

15 запорізьких кандидатів на участь у 32-й Олімпіаді вперше отримали сертифікати на  щомісячну матеріальну допомогу на суму 5 тисяч гривень. Вони можуть представляти наше місто у таких видах спорту: бокс, греко-римська боротьба, важка і легка атлетика, академічне веслування, дзюдо, плавання, стрибки у воду.

Також були вручені сертифікати на суму 1 тис. гривень 40 кращим вихованцям ДЮСШ Запоріжжя, які за підсумками першого півріччя вибороли 1-3 місця на українських кубках і змаганнях і 1-6 місця на чемпіонатах світу та Європи.

Вітаючи юних та іменитих спортсменів, начальник управління спорту та фізичної культури Запорізької міськради Едуард Багіров зазначив, що міська влада дуже багато вкладає в розвиток спорту.

- Наша велика спортивна сім'я зібралася з приємного приводу – вручення грошових сертифікатів тим, хто представляє надію запорізького спорту. Вперше матеріальну допомогу отримують кандидати на участь у 32-х Олімпійських іграх. Щиро бажаємо їм ефективних тренувань, щоб перейти з категорії кандидатів в учасники, - сказав Едуард Багіров.