В одній з багатоповерхівок Запоріжжя лагодять покрівлю та комунікації

19.07.2019 11:48

П’ятиповерхівці, розташованій по вулиці Запорізького козацтва, 27 у Хортицькому районі Запоріжжя, більше сорока років. Нині тут почався ремонт даху та заміна комунікацій у підвалах.

Місцеві жителі ще три роки тому створили об’єднання співвласників. За підсумками проведених торгів визначилися з керуючою компанією – це КП «Наше місто». Будівля давно потребувала капітального ремонту, тож врешті її вирішили привести до ладу.

- Будинок знаходиться у вкрай незадовільному стані. Надто застарілі мережі холодного та гарячого водопостачання, каналізація. Як наслідок частих поривів трубопроводів – підтоплені підвали. У відповідь на наш запит депутати і міський голова Володимир Буряк підтримали рішення про виділення коштів на капітальний ремонт цієї багатоповерхівки. Тож почали в повному обсязі заміну комунікацій – це 770 м трубопроводів холодного водопостачання, 640 м – гарячого і 540 м – каналізації. А ще виконаємо частковий ремонт покрівлі площею 450 кв. м і полагодимо водостоки. На це з міського бюджету були спрямовані майже 2 млн грн, ще 89 тис. грн додала компанія, - зазначив технічний директор КП «Наше місто» Сергій Сіроус.

Впоратися мають до початку цьогорічного опалювального сезону.

- Працюємо вшістьох. Заступаємо на зміну о 9.00 і до 18.00. Ускладнює процес занедбаність мереж. Наразі саме вирізаємо кран, що забезпечує водопостачання третини будинку. Металеві труби замінюємо на пластик. Вони служитимуть довше – до 50-ти років, а ще краще захищені від всілякого бруду і менше засмічуються, - розповів керівник технічного відділу підрядної організації Сава Сивороткін.

Загалом КП «Наше місто» обслуговує 124 будинки, з них 56 гуртожитків. Крім ремонтів, компанія надає послуги двірників, слюсарів та електриків. Сплачують за обслуговування цього будинку жителі згідно з тарифом - 4,50 грн за кв. м. Втім, не минається й без проблем – заборгували комунальникам майже 155 тис. грн. Фахівці закликають не зволікати та вчасно здійснювати розрахунки.