У Запоріжжі адмінкомісія оштрафувала майже 40 правопорушників

19.07.2019 10:02

Відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради під керівництвом голови комісії, юриста департаменту правового забезпечення міськради Віктора Низовцева. Серед правопорушень були зафіксовані: зведення тимчасових споруд без дозвільних документів, незаконне розміщення реклами, недотримання санітарних норм на закріплених територіях та їх забруднення, стихійна торгівля, продаж алкогольних напоїв неповнолітнім особам та інші.

У ході засідання члени комісії розглянули 40 протоколів, які склали представники поліції, міської інспекції з благоустрою, працівники районних адміністрацій.

Більшість протоколів стосувалися порушення правил благоустрою - несвоєчасного прибирання та захаращення території біля об'єктів торгівлі, розміщення незаконної реклами, проведення самовільних будівельних робіт, стихійної торгівлі у невстановлених місцях. Так, кілька підприємців отримали штрафи від 500 до 700 грн за захаращення прилеглої території, відсутність урн.

Також більше десяти протоколів складено на осіб, які встановили МАФи без дозвільних документів, ще кілька протоколів - за ігнорування вимог, які стосуються покосу амброзії на прилеглій території. До речі, це порушення призводить до найбільших адміністративних штрафів - 1360 грн для фізичної особи, 1700 грн - для посадових осіб. За результатами попередніх засідань комісії, через амброзію оштрафували навіть комунальні підприємства міста.

Порушники повинні протягом 15 діб сплатити штрафи, також вони мають право оскаржити рішення адмінкомісії, в разі якщо не погоджуються з ним.